Nalewki

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
rurek

Nalewki

Post autor: rurek »

Panowie mam problem, posiadam opony z przodu 195/45/15, jeszcze poprzedni wlasciciel zdarl opony dosc znacznie, nie moge miec opon o wiekszym profilu bo prawdopodobnie beda tarly, prawda to ?? Dzisiaj dowiadywalem sie w róznych sklepach i wszedzie powiedziano mi koszt jednej opony ponad 450 zł czy ktoś wie gdzie można zrobić nalewki w Warszawie lub okolocach ??
invictus

Post autor: invictus »

a 195x50x15 nie wejda??

a uzywek nie mozna kupic??
Awatar użytkownika
szmergiel
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: szmergiel »

o nalewkach zapomnij. tak to sie robiło za PRLu z oponami do syreny i warszawy. jak by ci taka <nie daj Boże> rozleciała sie przy 130 to katastrofa!! one są ładne z wierzchu, ale druty to mają stare. a nie lepiej uzywek, np. po 1 sezonie?? tego jest w ciul. wulkanizatoży zciagają tego od diabła z niemiec. a ceny to od 60 do 100 paru zł, w zależności co to za gumka. POZDRO!!
rurek

195/50/15 nie wiem czy wejda ;/ z tylu mam 205/50/15 i obciera na wybojach. Właśnie ciężko dostać używane- chcialem takie kupic, nawet przez allegro ale ja są to albo 4 sztuki na felgach albo po jednej sztuce ;/
invictus

szmergiel pisze:o nalewkach zapomnij. tak to sie robiło za PRLu z oponami do syreny i warszawy. jak by ci taka <nie daj Boże> rozleciała sie przy 130 to katastrofa!! one są ładne z wierzchu, ale druty to mają stare. a nie lepiej uzywek, np. po 1 sezonie?? tego jest w ciul. wulkanizatoży zciagają tego od diabła z niemiec. a ceny to od 60 do 100 paru zł, w zależności co to za gumka. POZDRO!!
Nalewki sa ok tylko musisz kupic dobre. Mam znajomego oponiarza ktory mi oferowal nalewki z indexem predkosci do 190 i roczna gwarancja za okolo 200zl sztuka

Pojezdzij po oponiarzach. W necie nie szukaj bo jak kupisz to i za wysylke slono zaplacisz -poszukaj na miescie -na 100% ktos ma -to nie jest jakis marsjanski rozmiar
Awatar użytkownika
szmergiel
Junior

taki indeks to te opony miały po wyjsciu z fabryki. Trzeba było go nakłonic do jazdy 200 na takich laczkach. jak uwazasz. zapewnie jeszcze mówił ze nadlewki są robione w niemczech <STANDARD GADKA>. ale pomyśl który niemiec by to założył, jak oni sie nawet boją opon po jednym sezonie i wola je polaczkom opchnąc. wiadomo ze nadlewki robi sie tam na wschód. nie mówie ze sa to opony całkiem bee. sam bym pewnie kupił z braku wyboru. ale bym je dał na tył, a juz 200 bym napewno nie jezdził. POZDRO!!
Awatar użytkownika
szmergiel
Junior

nie 200 a 190 sorki, ale to i tak nic nie zmienia
Obrazek
invictus

Powiem ci ze to moj kolega i to jest taki gosc ze jak czegos nie sprawdzal albo nie jest w pelni pewien to mowi "nie wiem, nie polecam". Juz nie raz zdazalo mu sie powiedzic mi cos w rodzaju "nie rob tak, bo sie zabijesz". Te nalewki co mi polecil (o innych tez wyrazal sie delikatnie mowiac -z dezaprobata :wink:) maja nowy index bynajmniej nie nabijany jeszcze za fabryki.
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Hmm czy wejdą 195/45 problem może być daltego że nie masz GTi i skoro te pasują dobrze to lepiej takich szukać chyba żę próbować jakieś weższe tez na niskim profilu. Zapytaj o opony jeszcze kolegę Groblika http://www.205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1237 to jego profil możę pomoże :) albo doradzi na oponkach sie zna :) :mrgreen:
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
numerik
Nowicjusz

Post autor: numerik »

Proponuje poczytać o oponach bieżnikowanych z firmy Mark Gum, oferuje je jedna firma na allegro. Spory wybór, dobre ceny, w ubiegłym roku kupiłem ojcu do samochodu i naprawde było ok, nie była to ultra sportowa rewelacja ale spisują sie.
Sacre numerik 205
rurek

na szczęście znalazłem używki po jednym sezonie, w poniedzialek pewnie je zaloze
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony

Post autor: NMike »

Ja jeżdze na nalewkach, używkach i nie narzekam. Nalewki testowałem przy 180 i wszystko git 8)7 -chodzi o zimówki oczywiście.
Z niskim profilem kupuje używane od wulkanizatorów- są za grosze albo za free :D, kilkanaście jazd wytrzymują.
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
ODPOWIEDZ