Nalewki
Nalewki
Panowie mam problem, posiadam opony z przodu 195/45/15, jeszcze poprzedni wlasciciel zdarl opony dosc znacznie, nie moge miec opon o wiekszym profilu bo prawdopodobnie beda tarly, prawda to ?? Dzisiaj dowiadywalem sie w róznych sklepach i wszedzie powiedziano mi koszt jednej opony ponad 450 zł czy ktoś wie gdzie można zrobić nalewki w Warszawie lub okolocach ??
- szmergiel
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
o nalewkach zapomnij. tak to sie robiło za PRLu z oponami do syreny i warszawy. jak by ci taka <nie daj Boże> rozleciała sie przy 130 to katastrofa!! one są ładne z wierzchu, ale druty to mają stare. a nie lepiej uzywek, np. po 1 sezonie?? tego jest w ciul. wulkanizatoży zciagają tego od diabła z niemiec. a ceny to od 60 do 100 paru zł, w zależności co to za gumka. POZDRO!!
Nalewki sa ok tylko musisz kupic dobre. Mam znajomego oponiarza ktory mi oferowal nalewki z indexem predkosci do 190 i roczna gwarancja za okolo 200zl sztukaszmergiel pisze:o nalewkach zapomnij. tak to sie robiło za PRLu z oponami do syreny i warszawy. jak by ci taka <nie daj Boże> rozleciała sie przy 130 to katastrofa!! one są ładne z wierzchu, ale druty to mają stare. a nie lepiej uzywek, np. po 1 sezonie?? tego jest w ciul. wulkanizatoży zciagają tego od diabła z niemiec. a ceny to od 60 do 100 paru zł, w zależności co to za gumka. POZDRO!!
Pojezdzij po oponiarzach. W necie nie szukaj bo jak kupisz to i za wysylke slono zaplacisz -poszukaj na miescie -na 100% ktos ma -to nie jest jakis marsjanski rozmiar
- szmergiel
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
taki indeks to te opony miały po wyjsciu z fabryki. Trzeba było go nakłonic do jazdy 200 na takich laczkach. jak uwazasz. zapewnie jeszcze mówił ze nadlewki są robione w niemczech <STANDARD GADKA>. ale pomyśl który niemiec by to założył, jak oni sie nawet boją opon po jednym sezonie i wola je polaczkom opchnąc. wiadomo ze nadlewki robi sie tam na wschód. nie mówie ze sa to opony całkiem bee. sam bym pewnie kupił z braku wyboru. ale bym je dał na tył, a juz 200 bym napewno nie jezdził. POZDRO!!
Powiem ci ze to moj kolega i to jest taki gosc ze jak czegos nie sprawdzal albo nie jest w pelni pewien to mowi "nie wiem, nie polecam". Juz nie raz zdazalo mu sie powiedzic mi cos w rodzaju "nie rob tak, bo sie zabijesz". Te nalewki co mi polecil (o innych tez wyrazal sie delikatnie mowiac -z dezaprobata ) maja nowy index bynajmniej nie nabijany jeszcze za fabryki.
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
Hmm czy wejdą 195/45 problem może być daltego że nie masz GTi i skoro te pasują dobrze to lepiej takich szukać chyba żę próbować jakieś weższe tez na niskim profilu. Zapytaj o opony jeszcze kolegę Groblika http://www.205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1237 to jego profil możę pomoże albo doradzi na oponkach sie zna
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]