z jakiego materiału wykonana jest zembatka w skrzyni biegów
z jakiego materiału wykonana jest zembatka w skrzyni biegów
Witam jak w temacie chciałbym sie dowiedziec z jakiego materiału jest wykonana zembatka która napedza napęd (ślimak) od predkościomierza jak wiadomo w tym napedzie (ślimaku) jest zembatka taka mała plastikowa i ona lubi sie czesto przecierać lecz chcialem sie upewnic z jekiego marterialu wykonana jest ta co jest w skrzynki (i czy ona tez lubi sie przecierać??)ktora napedza wlasnie ta mala plastikowa od (slimaka) z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
hmm czyli powiadasz ze ta zembatka ktora nepedza ten naped (ta mala zembatke plaskitkowa)czyli slimak w ktory wchodzi lika od predkosciomierza jest plastikowa ,czyli wychodzi na to ze sa 2 plastikowe hmm a mialem nadziej ze jest wykonana z innego materialu lecz pocieszam sie tym ze maloprawdopodobne aby wytarla sie ta w skrzyni czyli problem bedzie w tej malej od napedu chociaz powiem szczerze ze ona nie wyglada na bardzo przetarta a mimo to nie kreci linki ale mimo to dziekuje Bardzo za odpowiedz
hmm linka jest nowa i jest cala sprawdzałem ale moze wyprubuje ten sposob z wyciagnieta linka i pchne auto i zobacze czy sie kreci tylko czy na nie odpalonym silniku to cos da a przeciez na odpalonym nie sprawdze bo jeszcze mi olej wyleci hehe ale dziekuje za rady czuje ze jestem na dobrej drodze hehe pozdrawiam i Wesolych swiat zycze
- zawodowiecleon81
- Junior
Moim zdaniem najbardziej prawdopodobnym rązwiązaniem jest ze ze byc moze linka sie wysuwa z pancerza no ale jesli juz tak to jak temu zaradzic zrezsta kiedys wkladalem dluzsza linke od zuka pasowala bo tez taki kwadrat miala lecz nie krecila sie wogule a co do tego napedu to jest pradopodobienstwo ze jest z nim cos nie tak oprucz plastikowej zembatki ktora moze sie przecierac ??