Podlaczenie kontrolki paliwa
- przemo
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Podlaczenie kontrolki paliwa
Otoz mam pytanie do uzytkownikow peugeotow XS XR bo tam sa o ile sie nie myle liczniki z obrotomierzem podobne do GTI ale bez cisnienia oleju i temp oleju.Jesli ktos bylby mi wstanie powiedziec jakie sa kolory kabli (jeden idzie do wskazowki poziomu paliwa, drugi zapala rezerwe)
- cheatoss
- Maniak
w XR sa zwykle =]
jeden z tych kabli jest na bank bialy, drugi bodajze niebieski, ale ulatwie ci sprawe, kazdy kabelek jest ponumerowany:
- poziom paliwa - kabel numer 65 (w liczniku gti - zolta, osmiopinowa kostka, pin 6)
- kontrolka 'ksiegowy' - kabel numer 65A (w liczniku gti - zolta, osmiopinowa kostka, pin 7)
pzdr =]
jeden z tych kabli jest na bank bialy, drugi bodajze niebieski, ale ulatwie ci sprawe, kazdy kabelek jest ponumerowany:
- poziom paliwa - kabel numer 65 (w liczniku gti - zolta, osmiopinowa kostka, pin 6)
- kontrolka 'ksiegowy' - kabel numer 65A (w liczniku gti - zolta, osmiopinowa kostka, pin 7)
pzdr =]
sprzedany
- przemo
- Junior
sluchaj z rezerwa sie udalo ;] niestety moje dzialania sa troche po omacku bo kable w aucie zostaly uciete ponizej oznaczen, wiec co kolorow kabli sugerowalem sie dlugoscia i polozeniem wskaznika paliwa. mam jednak problem z wskaznikiem paliwa.pewnie sie orientujesz jak to wyglada od tylu licznika.mocowanie wskaznika tworzy jakby trojkat.na jednym jest napisane plus drugi to chyba tez zasilanie.a trzeci to masa sterujaca z czujnika poziomu paliwa.podejrzewam ze dobrze to podlaczylem bo jak puszcze mase na kabel sterujacy wskazowka wychyla sie maksymalnie.sa wiec dwie dwie mozliwosci.podlaczylem niewlasciwy kabel sterujacy wychylem wskazowki lub uszkodzony jest czujnik poziomu paliwa. znow pomocy
- cheatoss
- Maniak
ale gdzie lezy problem?
NIE dziala? =] bo nie napisales...
pamietaj ze u nas wskaznik paliwa byl z prawej... kabel do wskaznika wylazi z tej przegrodki po prawej (jesli nie pozbyles sie tego czarnego plastikowego tuneliku okalajacego cala wiazke kabli... kostki sa numerowane, a ilosc pinow mozesz sobie na niej policzyc takze wiesz gdzie podlaczyc, a jesli chodzi o kable... one maja numer co x cm, jak zostaly uciete przy samych kostkach szukaj dalej =]
pzdr
NIE dziala? =] bo nie napisales...
pamietaj ze u nas wskaznik paliwa byl z prawej... kabel do wskaznika wylazi z tej przegrodki po prawej (jesli nie pozbyles sie tego czarnego plastikowego tuneliku okalajacego cala wiazke kabli... kostki sa numerowane, a ilosc pinow mozesz sobie na niej policzyc takze wiesz gdzie podlaczyc, a jesli chodzi o kable... one maja numer co x cm, jak zostaly uciete przy samych kostkach szukaj dalej =]
pzdr
sprzedany