Felgi z Forda?? - pytanie o ET
Felgi z Forda?? - pytanie o ET
mam do kupienia felgi z Forda Mondeo (95r) za dość dobrą cenę, ale jest jedno ale..z tego co wiem to Ford ma ET 41 ..czy to aby nie za duzo do Naszych autek? czy nie będą ocierać o nadkola z tyłu a amory z przodu?... potrzebuję pilnej odpowiedzi !!
- TOMBIKE
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
http://mypugclub.tripod.com/pcm/id35.html ......wychodziłoby że max ET to 22..... jeszcze sie okaże 

- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Seria fele aluski maja et 38 o ile dobrze pamietam ?!
Jezdzilem na felgach z et 25 i bylo na pewno ok! Jezdzilem na felach 15cali et tez 15 i oponki (sliki
) lekko wystawaly poza nadkola.
Tak wiec
ET 15
ET 25 na pewno tak!
ET 38 - chyba tak ... ale nie wiem czy rzeczywiscie tyle maja orginaly .. nie pamietam juz
Jezdzilem na felgach z et 25 i bylo na pewno ok! Jezdzilem na felach 15cali et tez 15 i oponki (sliki

Tak wiec
ET 15
ET 25 na pewno tak!
ET 38 - chyba tak ... ale nie wiem czy rzeczywiscie tyle maja orginaly .. nie pamietam juz

http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
jestem już po kupnie felg ..i oto moje wnioski: fele od Forda to ciekawa alternatywa , ale ET38 to przesada..max 35 (takie mają szprychowane Eqiemy)..pozatym pierścień centrujący w Fordzie ma wymiar 63,3 mm a w pugu 65, więc trzeba ztoczyć (co nie jest taką prostą sprawą)..więc ja zrezygnowałem na rzecz stalowych, ale o ET 18..dwie zalety: łatwo dostać zamiennik jak się którąś pokrzywi a pozatym ciekawie się autko prezentuje na tak odsadzonych kołach ..na szczęście nie wystają poza obrys nadwozia..