Felgi z Forda?? - pytanie o ET

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Archenar

Felgi z Forda?? - pytanie o ET

Post autor: Archenar »

mam do kupienia felgi z Forda Mondeo (95r) za dość dobrą cenę, ale jest jedno ale..z tego co wiem to Ford ma ET 41 ..czy to aby nie za duzo do Naszych autek? czy nie będą ocierać o nadkola z tyłu a amory z przodu?... potrzebuję pilnej odpowiedzi !!
Awatar użytkownika
Piweł
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Piweł »

Bez dystansów będą obcierać.

Pozdr
Piweł
Ex 205 GTi...
majpio

Post autor: majpio »

a jakie et mają pugi?
Archenar

znalazłem następne felgi od fordzia, ale tym razem o ET 38..czy ma ktoś doświadczenie z takim odsadzeniem?
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

Post autor: TOMBIKE »

kupiłem felgi od forda ale właściciel nie znał ich ET, da sie to gdzieś odczytać lub zmierzyć??
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

widzę niewielkie zainteresowanie tematem, pomóżcie jakie ET maksymalne mogą mieć nasze 205 (nie GTI) Ja mam XS a wreszcie udało mi się zdobyć ET moich felg: 6Jx14H2xET32. Czy z ET 32 będę musiał stosować dystanse? Miał ktoś już felgi z takim offsetem? :?
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

http://mypugclub.tripod.com/pcm/id35.html ......wychodziłoby że max ET to 22..... jeszcze sie okaże :twisted:
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Seria fele aluski maja et 38 o ile dobrze pamietam ?!

Jezdzilem na felgach z et 25 i bylo na pewno ok! Jezdzilem na felach 15cali et tez 15 i oponki (sliki :)) lekko wystawaly poza nadkola.

Tak wiec

ET 15
ET 25 na pewno tak!
ET 38 - chyba tak ... ale nie wiem czy rzeczywiscie tyle maja orginaly .. nie pamietam juz :(
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Archenar

jestem już po kupnie felg ..i oto moje wnioski: fele od Forda to ciekawa alternatywa , ale ET38 to przesada..max 35 (takie mają szprychowane Eqiemy)..pozatym pierścień centrujący w Fordzie ma wymiar 63,3 mm a w pugu 65, więc trzeba ztoczyć (co nie jest taką prostą sprawą)..więc ja zrezygnowałem na rzecz stalowych, ale o ET 18..dwie zalety: łatwo dostać zamiennik jak się którąś pokrzywi a pozatym ciekawie się autko prezentuje na tak odsadzonych kołach ..na szczęście nie wystają poza obrys nadwozia..
ODPOWIEDZ