pytanie odnosnie silnika
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
pytanie odnosnie silnika
Mam okazje kupic silnik i skrzynie z 206 i chcialem ja wlozyc do mojego Puga. W zwiazku z tym mam takie pyatania. Czy da sie wlozyc taki silnik(1,4) ze skrznia bez wymiany polosi i wiekszej rzezby komory silnika.Czy da sie zmienic wstrysk na gaznik z mojego starego silnika. Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI ![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
- Heler
- Junior
No tak. Tylko niechcialbym wtrysku bo nie wiem czy znajde miejsce na umieszczenie tego wszystkiego w komorze silnika. A wkladaja gaznik moge oszczedzic troszke miejsca. Kiedys slyszalem ze mozna zalozyc gaznik zamiast wtrysku. Czy ktos wie cos wiecej o tym?
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI ![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
Tam jest wielopunkt tak?
Niestety nie miałem ikazji z takim na żywo, ale myślę że z tym miejscem to przesadzasz..
Nie takie sprzęty mieszczą się w komorze 205
Napewno zaoszczędzisz na $$ odpuszczając sobie cały wtrysk i sterowanie.
Ale znów wkladac do tego gaźnik..
Chyba ze jeździsz na lpg to bez różnicy.
Niestety nie podpowiem Ci czy fizycznie wszystko podpasuje (kolektory)
Niestety nie miałem ikazji z takim na żywo, ale myślę że z tym miejscem to przesadzasz..
Nie takie sprzęty mieszczą się w komorze 205
Napewno zaoszczędzisz na $$ odpuszczając sobie cały wtrysk i sterowanie.
Ale znów wkladac do tego gaźnik..
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Chyba ze jeździsz na lpg to bez różnicy.
Niestety nie podpowiem Ci czy fizycznie wszystko podpasuje (kolektory)
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- Heler
- Junior
No wlasnie mam LPG wiec mi zadna roznica. Poprostu silnik mi sie sypie bo ma juz ponad 200 tys w tym okolo 60 tys. na gazie i mam okazje kupic ten, nie zajechany z przebiegiem 50 tys. no i wlasnie $$. Duzo poszlo juz na przerobke zewnetrzna i wnetrza i teraz kazdy grosz sie liczy. Wiem ze zaraz sie znajda tacy co powiedza ze to bez sensu itd. Ale ja chyba zdecyduje sie na taka przerobke
najwyzej jak cos nie wyjdzie to wroce spowrotem do starego silnika i zrobie remont a ten silnik sprzedam. ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
a widziales licznik od auta ? bo ja handlarz mowi 50 to pewnie ma jakies 100
jesli zakladasz gaznik to tylko przekladasz kolektor z gaznikiem od swojej 205. nie wiem jak wyglada temat skrzyni ale zawsze mozesz wlozyc ta z 205, bo nie wiem jak wyglada sprawa wielowpustow( czy sa takie same czy nie)
powiedz za ile masz ten silnik do kupienia ? ale i tak remont starego sie nie oplaca![Wariat 8)7](./images/smilies/icon_bonk.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
jesli zakladasz gaznik to tylko przekladasz kolektor z gaznikiem od swojej 205. nie wiem jak wyglada temat skrzyni ale zawsze mozesz wlozyc ta z 205, bo nie wiem jak wyglada sprawa wielowpustow( czy sa takie same czy nie)
powiedz za ile masz ten silnik do kupienia ? ale i tak remont starego sie nie oplaca
![Wariat 8)7](./images/smilies/icon_bonk.gif)