Silnik GTI 1.9 8V 130 KM - ciśnienie końca sprężania
Silnik GTI 1.9 8V 130 KM - ciśnienie końca sprężania
Witam!
Bardzo mi zależy aby dowiedzieć się jakie ciśnienie końca sprężania powinien mieć silnik 1.9 8V 130 KM stosowany zarówno w Peugeotach 205 GTI jak i 309 GTI. Interesują mnie nominalne dane w idealnym stanie silnika.
Co sądzicie o silniku który ma następujące ciśnienie końca sprężania: 1) 10,5 2) 9,1 3) 11 4) 10,2. Wydaje mi się że to bardzo słabo, ale co ciekawe auto spokojnie leci te 190 Km/ h , więcej tym autem narazie nie jechałem bo nie było do tego warunków, ale myślę że do 200 powinien dociągnąć. Jest to Peugeot 309 GTI.
Pozdrawiam
Bardzo mi zależy aby dowiedzieć się jakie ciśnienie końca sprężania powinien mieć silnik 1.9 8V 130 KM stosowany zarówno w Peugeotach 205 GTI jak i 309 GTI. Interesują mnie nominalne dane w idealnym stanie silnika.
Co sądzicie o silniku który ma następujące ciśnienie końca sprężania: 1) 10,5 2) 9,1 3) 11 4) 10,2. Wydaje mi się że to bardzo słabo, ale co ciekawe auto spokojnie leci te 190 Km/ h , więcej tym autem narazie nie jechałem bo nie było do tego warunków, ale myślę że do 200 powinien dociągnąć. Jest to Peugeot 309 GTI.
Pozdrawiam
woocash, a moze podasz predkosc obrotowa wirnika w silniku rolce'a montowanym w gulfstreamie IV??
Jestes bardziej wszedobylski niz premier Marcinkiewicz
14-16 bar -tyle powinno byc, ale powiem ci, ze majac taka kompresje roznicy mozesz nie odczuc -te silniki nie sa tak wrazliwe na zanik kompresji (co samo w sobie jest dosc dziwne....)
swego czasu mialem 5,5;6,5;8,5;9,5 i 200 polecial![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
![Wariat 8)7](./images/smilies/icon_bonk.gif)
Jestes bardziej wszedobylski niz premier Marcinkiewicz
![Bye :W](./images/smilies/wave.gif)
14-16 bar -tyle powinno byc, ale powiem ci, ze majac taka kompresje roznicy mozesz nie odczuc -te silniki nie sa tak wrazliwe na zanik kompresji (co samo w sobie jest dosc dziwne....)
swego czasu mialem 5,5;6,5;8,5;9,5 i 200 polecial
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
woocash i na co Tobie ta kompresja jak sam napisałeś że na zlocie nie dałeś z siebie wszystkiego i Mi was sejem objechał
![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl