Witajcie.
Mam nietypowe pyt. dot. tego, czy ktoś z Was posiada wymiary dokładne wymiary szczegółowe luku bagażnikowego. Będę eksperymentował z wykładziną dlatego chciałem sobie uprościc robotę. Chodzi mi o podłogę i boczki. Jeśli nie pomierzę sam i zrobię szablon 1:1
PG205
nietypowe pytanie o dokładne wymiary bagażnika
- Dominik_Spalek
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
- Dominik_Spalek
- Nowicjusz
- Kontakt:
;) tak też uczyniłem - ale nie z braku zaufania do Was
Zabrałem się wczoraj za robienie wykładziny środkowej do bagażnika. Naszło mnie i chcę aby była to jedna całość - podłoga + boczki, zrobiłem prawą część, wyszła fajnie, nie idealnie ale fajnie, więc jeszcze mam co dopracowywać.
Tak więc jak skończę i efekt będzie zadowalający, zacznę ją doskonalić i ewentualnie będziemy mieć gotowy szablon do odrysowywania, wycinania i montowania, a możliwości są nieziemskie (kolorki, materiału)
P.S.
Gdyby ktoś dysponował fotograficzną dokumentacją mocowania oryginalnych boków z chęcią obczaję, albowiem mój materiał jest sztywny i ładnie się ukłąda, ale chcąc pobajerować musiałbym zmianiać materiał na mniej sztywny a taki jużtrzba bardziej stanowczo mocować.
Jak tylko zakończe moje boje prześlę fotki dla zainteresowanych.
Tak więc jak skończę i efekt będzie zadowalający, zacznę ją doskonalić i ewentualnie będziemy mieć gotowy szablon do odrysowywania, wycinania i montowania, a możliwości są nieziemskie (kolorki, materiału)
P.S.
Gdyby ktoś dysponował fotograficzną dokumentacją mocowania oryginalnych boków z chęcią obczaję, albowiem mój materiał jest sztywny i ładnie się ukłąda, ale chcąc pobajerować musiałbym zmianiać materiał na mniej sztywny a taki jużtrzba bardziej stanowczo mocować.
Jak tylko zakończe moje boje prześlę fotki dla zainteresowanych.
- Dominik_Spalek
- Nowicjusz
- Kontakt:
ZROBIONE - poniżej kilka etapów udokumentowanych FOTO
HAND MADE z cyklu Adam Słodowy
Wybór materiału, sztywny filc doskonale się będzie tutaj nadawać, uwaga jest czepliwy, jeśli chodzi o paprochy, ale ładnie wygląda. Potrzebowałem sporo miejsca albowiem operowałem na początku kawałkiem o długości 1,90 cm.
Potrzebne narzędzia.
Ostry nóż.
Kreda szkolna.
Linikja metalowa
Miarka
Cienki gwóźdź
Młotek (mały) w końcu bez młota to nie robota
cdn ...
Wybór materiału, sztywny filc doskonale się będzie tutaj nadawać, uwaga jest czepliwy, jeśli chodzi o paprochy, ale ładnie wygląda. Potrzebowałem sporo miejsca albowiem operowałem na początku kawałkiem o długości 1,90 cm.
Potrzebne narzędzia.
Ostry nóż.
Kreda szkolna.
Linikja metalowa
Miarka
Cienki gwóźdź
Młotek (mały) w końcu bez młota to nie robota
cdn ...
- Załączniki
-
- OD FRONTU
- pg205_bag1.jpg (138.16 KiB) Przejrzano 2494 razy
-
- BOCZEK L
- pg205_bag2.jpg (120.25 KiB) Przejrzano 2494 razy
-
- BOCZEK P
- pg205_bag3.jpg (108.65 KiB) Przejrzano 2494 razy
-
- PIERWSZE PRZYMIARKI
- pg205_bag4.jpg (90.83 KiB) Przejrzano 2494 razy
-
- KAŻDA SZCZELINA SIĘ PRZYDA
- pg205_bag5.jpg (83.27 KiB) Przejrzano 2494 razy
- Dominik_Spalek
- Nowicjusz
- Kontakt:
cdn...
Nie jest to ideał, ale moim zdaniem i tak o niebo lepiej wygląda jak na pierwszej fotec
Zainteresowanym z chęcią pomogę.
PG205
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
PG205
- Załączniki
-
- TO CHOLERSTWO BYŁO OKROPNE :lol:
Dobra rada, lepiej mała dziurkę wyrobić, niż ogromną zmniejszać :) - pg205_bag6.jpg (220.34 KiB) Przejrzano 2493 razy
-
- NIESTETY NIE OBYŁO SIĘ BEZ STRAT
Uwaga z ostrymi narzędziami !!! - pg205_bag7.jpg (209.62 KiB) Przejrzano 2493 razy
-
- SUMMA SUMMARUM CHYBA WARTO BYŁO - OCEŃCIE SAMI
- pg205_bag8.jpg (110.77 KiB) Przejrzano 2492 razy
- Dominik_Spalek
- Nowicjusz
- Kontakt:
odnośnie materiału
Jeśli potrzebujesz mogę Ci przesłać kilka próbek wzorniczych. Problem polega na tym, iż materiały te są różnej grubości. Ten który zastosowałem w bagażniku jest sztywny i ładnie trzyma się na bokach, jednak ma to i złe strony, ciężko jest go wyprofilować, ponadto dostepny jest tylko w czarnym i jasno beżowym.
Obecnie opracowywuje okleinę na tylną półkę, jednak tuaj z racji faktu, iż powierzchnia jest niewielka, zastosuję materiał w kolorze czerwonym ala zamsz.
Tak więc jeśli chcesz prześlę Ci próbkę mojego czaarnego z bagaznika, ewentualnie mogęCi go kupić.
PG205[/img]
Obecnie opracowywuje okleinę na tylną półkę, jednak tuaj z racji faktu, iż powierzchnia jest niewielka, zastosuję materiał w kolorze czerwonym ala zamsz.
Tak więc jeśli chcesz prześlę Ci próbkę mojego czaarnego z bagaznika, ewentualnie mogęCi go kupić.
PG205[/img]