schemat elektrycznie otwieranych okien
- TOMBIKE
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
schemat elektrycznie otwieranych okien
Witam, poniżej przedstawiam schemat elektryczny do otwierania szybek, mam prośbę do tych którzy montowali już to w swoim aucie bądź już mają. Gdzie podłącza się kabel w miejscu oznaczonym kółkiem, ze schematu by wynikało że to gdzieś w puszcze z bezpiecznikami pod kierownicą, które to dokładnie miejsce? Może ktoś sprawdzić, proszę o ewentualne rady dotyczące podłączenia tego ustrojstwa. Pozdrawiam
http://www.tombike.webpark.pl/foty/elektryka.jpg
http://www.tombike.webpark.pl/foty/elektryka.jpg
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
TOMBIKE: link nie działa
Szyby w autku podlacza sie tylko do zasilania, masa i +12V, wiec to co idzie do skrzynki bezpiecznikow to napewno zasilanie +12V, podlacz to poprostu pod jakis stały +, lub jak wolisz za stacyjką, przez bezpiecznik i bedzie git.
Ja tam u siebie podlaczylem na stale do zasilania, bo wkurza mnie jak juz sobie przyjechalem zgasilem silnik i zapomnialem zamknac okno...
w 405 mam fajnie zrobione, ze szyby dzialają po przekreceniu kluczyka, albo na wylaczonym kluczyku ale przy otwartych drzwiach... trzebaby opracowac jak to podlaczone jest
Szyby w autku podlacza sie tylko do zasilania, masa i +12V, wiec to co idzie do skrzynki bezpiecznikow to napewno zasilanie +12V, podlacz to poprostu pod jakis stały +, lub jak wolisz za stacyjką, przez bezpiecznik i bedzie git.
Ja tam u siebie podlaczylem na stale do zasilania, bo wkurza mnie jak juz sobie przyjechalem zgasilem silnik i zapomnialem zamknac okno...
w 405 mam fajnie zrobione, ze szyby dzialają po przekreceniu kluczyka, albo na wylaczonym kluczyku ale przy otwartych drzwiach... trzebaby opracowac jak to podlaczone jest
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
- zawodowiecleon81
- Junior
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
Sorka za odkop ale ma ktos ten schemacik. Jak tak to prosilbym o przeslanie na heler@interia.pl A moze ktos juz zakladal elektryczne szyby do Puga gdzie ich nigdy nie bylo i moglby mi udzielic kilku rad,gdzie ktory kabelek podlaczyc itd. Bylbym bardzo wdzieczny.
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI