schemat elektrycznie otwieranych okien

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

schemat elektrycznie otwieranych okien

Post autor: TOMBIKE »

Witam, poniżej przedstawiam schemat elektryczny do otwierania szybek, mam prośbę do tych którzy montowali już to w swoim aucie bądź już mają. Gdzie podłącza się kabel w miejscu oznaczonym kółkiem, ze schematu by wynikało że to gdzieś w puszcze z bezpiecznikami pod kierownicą, które to dokładnie miejsce? Może ktoś sprawdzić, proszę o ewentualne rady dotyczące podłączenia tego ustrojstwa. Pozdrawiam

http://www.tombike.webpark.pl/foty/elektryka.jpg
rychubrz

Post autor: rychubrz »

przeslij mi na maila ten schemat elektryki szyb (rychubrz@tlen.pl)
Awatar użytkownika
Pagi
Maniak
Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
Numer Gadu-gadu: 35314
Kontakt:

Post autor: Pagi »

TOMBIKE: link nie działa

Szyby w autku podlacza sie tylko do zasilania, masa i +12V, wiec to co idzie do skrzynki bezpiecznikow to napewno zasilanie +12V, podlacz to poprostu pod jakis stały +, lub jak wolisz za stacyjką, przez bezpiecznik i bedzie git.

Ja tam u siebie podlaczylem na stale do zasilania, bo wkurza mnie jak juz sobie przyjechalem zgasilem silnik i zapomnialem zamknac okno...

w 405 mam fajnie zrobione, ze szyby dzialają po przekreceniu kluczyka, albo na wylaczonym kluczyku ale przy otwartych drzwiach... trzebaby opracowac jak to podlaczone jest :)
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
rychubrz

Post autor: rychubrz »

Witam przesłał byś mi ten schemat na maila (rychubrz@tlen.pl)
TomCat
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: TomCat »

jak nie miales wcesniej elektrycznych szyb to bedzie ci brakowac jednego przekazniczka, takiego dokladnie jak do ogrzewania tylnych szyb wiec mozesz sobie nawet przelozyc, bo latem ogrzewanie szyb mniej ci sie przyda ;)
Awatar użytkownika
zawodowiecleon81
Junior

Post autor: zawodowiecleon81 »

Tylko nie zapomnij o bezpieczkiku 20-30A bo szkoda by bylo jak by sie cos sfajczylo!!! :P
niemożliwe od ręki, cuda w trzy dni !!!
Awatar użytkownika
Heler
Junior
Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
Numer Gadu-gadu: 975861

Post autor: Heler »

Sorka za odkop ale ma ktos ten schemacik. Jak tak to prosilbym o przeslanie na heler@interia.pl A moze ktos juz zakladal elektryczne szyby do Puga gdzie ich nigdy nie bylo i moglby mi udzielic kilku rad,gdzie ktory kabelek podlaczyc itd. Bylbym bardzo wdzieczny.
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI :D
Awatar użytkownika
Heler
Junior

Nikt mi nie pomoze :( Bardzo mi zalezy bo kupilem sobie mechanizmy ale nie wiem jak to wszystko podlaczyc, jaki dac przekaznik itd. Bardzo prosze o kazda pomoc :!:
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI :D
Awatar użytkownika
Heler
Junior

Czy do działania elektrycznych szyb potrzebne jest im tylko zasilanie podlaczone do silniczkow i przyciskow przez przekaznik ? Czy moze potrzebne jest cos jeszcze?
driver
Nowicjusz

Post autor: driver »

.............
ODPOWIEDZ