Przyszpieszenie

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Marioo
Junior
Posiadany PUG: 205 CTI 89r, 205 XSD 93r, Multi 94r
Numer Gadu-gadu: 0

Przyszpieszenie

Post autor: Marioo »

Witam, mam 205 GTI 122 km kupiłem ją z założonym gazem jeszcze starej generacji do setki przeszpiesza mi w około 12 s , orjętujecie się przypadkiem a może ktoś z was ma taką w ile powinna ośągnąci setkę bo jak dlamnie to troszkę za wolno a na bęzynie nie mogę narazie sprawdzić.
Awatar użytkownika
mi
Maniak

Post autor: mi »

spokojnie - moja na początku też robiła sto w jakieś 12 sekund; nie chcę Cię martwić, ale to chyba jakiś zupełny trup - mój silnik wewnątrz był koszmarny...
Awatar użytkownika
rafxx
Nowicjusz

Post autor: rafxx »

od razu go tak straszyc :oops: ??

moze ma za bardzo przykręcony kurek z gazem , glosno o tym było w mediach niedawno :lol:
b182
Uzalezniony
Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
Numer Gadu-gadu: 6262732
Kontakt:

Post autor: b182 »

Jesli masz stary typ instalacji to normalne moim zdaniem. Po pierwsze na gazie zawsze jest gorsze przyspieszenie (no chyba ze masz sekwencyjny wtrysk gazu) Po drugie mixer gazu. Odkrec sobie dolot i zobacz o ile zmniejsza sie światło dolotu przez wsadzenie tam miksera. U mnie jest mniejszy przelot o około 2/3 . Masakra. Jak kiedys wzioem mikser zeby sie przejechać bez "wąskiego gardła"na benzynie to różnica była ogromna.
Pozdro
Pug sprzedany
Awatar użytkownika
mi
Maniak

Post autor: mi »

wyszedłem z założenia, że przyspieszenie się sprawdza na benzynie, ale może to mój błąd... Jeśli sprawdzałeś na gazie to może być milion powodów, nawet jeśli silnik byłby w świetnym stanie...
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

b182 pisze:JOdkrec sobie dolot i zobacz o ile zmniejsza sie światło dolotu przez wsadzenie tam miksera. U mnie jest mniejszy przelot o około 2/3
Pozdro
to juz wiadomo czemu twoj samochod ledwo jezdzi jak masz 2/3 dolotu zasloniete 8)
12 sekund do 100 to porazka moj silnik 1,4 ma a moze mial ( nie sprawdzam czasu co tydzien 8) jakies 10,5
git z silnikiem 105 KM i wytartymi krzywkami( na jednym garze wybitnie) na walku rozrzadu mniej wiecej tak idzie :twisted:
b182
Uzalezniony
Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
Numer Gadu-gadu: 6262732
Kontakt:

Post autor: b182 »

Poprawka mój Gti ma dalej taki mikser ze zmniejsza dolot przed przepływką o około 2/3 no moze troszke mniej ale napewno wiecej niz 1/2. Musze zalac benzynki i wyjac mikse i dac mu po garczkach.:) Ale panewki dalej nie zrobione :(
Pug sprzedany
Awatar użytkownika
JASIEK1
Junior

Post autor: JASIEK1 »

Witam, u mnie tez był gaz. Tak sobie jechal i mysle, ze do 100 tez było cos ok. 12 sek. Na benzynce znacznie lepiej ale cos mu nadal przeszkadzało na wys. obrotach. No i Jasiek sie wkurzył i wyjął inst. gazową ze wszystkimi urządzeniami z dolotu i teraz jest tak jak byc powinno. Odetkał sie niesamowicie :D
Awatar użytkownika
mareckilublin
Nowicjusz

Post autor: mareckilublin »

bardzo dobrze zrobiles jasiek to samo bym zrobil jakbym kupil samochod z gazem na szczescie tak nie jest wiec nie mam problemu (gaz to szit tym bardziej jak zakladaja go mechanicy typu pan CZESIO niepozdrawiam ich) :evil:
ODPOWIEDZ