Gładka klapa z tyłu...

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: bipi »

_Ryba_ pisze:chwyc od góry plastiku..i na hama ja tak zrobilem i potem tylko zostaly bolce ktore zeszlifowalem i lekko farbą i jest SI
u mnie tam w ogole palca nie wloze! jak to wyrwac? czy ta rynienka od spodu tez trzyma czy tylko podtrzymuje? probowalem u siebie i sie nie dalo! ostatecznie mam ta dachowke w kolorze nadwozia. w sumie nie jest zle, ale jakby to zdjac....
Awatar użytkownika
baberek
Junior
Posiadany PUG: 205 GTi XU9JAZ
Kontakt:

Post autor: baberek »

Bubu wywal plastik - tak jest o niebo lepiej. Jezeli masz jeszcze troche sianka i checi to pokus sie o wywalenie zamka i zaspawanie dziury po nim... a otwieranie klapy zaadoptuj sobie z poloneza - koszt ~ 30 zl
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

Post autor: TOMBIKE »

na czym polegać by miała ta adaptacja, nie mam zielonego pojecia jak to wyglaga w poldku :|
BubuPN

Post autor: BubuPN »

pewno chodzi o otwieranie bagaja od wewnatrz samochodu przy pomocy jakiejs wajchy
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

bipi sproboj to jakos podwazyc bo ten plastik trzymają tylko 4 zaczepy reszta jest niczym nie przymocowana a co do otwierania bagaja a'la poldek juz dawno nad tym z tatą myslalem i chyba ten pomysl dojdzie do skutku bo jest to banalnie proste...przymocowanie zamka na klapie i poprowadzenie linki<lol> moze jak tata znajdzie czas....
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>
baberek
Junior
Posiadany PUG: 205 GTi XU9JAZ
Kontakt:

Post autor: baberek »

_Ryba_ pisze:... co do otwierania bagaja a'la poldek juz dawno nad tym z tatą myslalem i chyba ten pomysl dojdzie do skutku bo jest to banalnie proste...przymocowanie zamka na klapie i poprowadzenie linki
Dokladnie, jest tak jak piszesz. Jest to chyba najtansze i najlepsze rozwiazanie i nie trzeba bawic w zadne elektromagnesy ktore sa b. drogie a w przypadku rozladowania akumulatora przestaja dzialac
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

Post autor: TOMBIKE »

a ten mechanizm to od poloneza atu czy zwykłego? wiem ze duzy fiat tez miał tylna klape na linke, i jeszcze jedno - któredy pociągnąć linkę? tam gdzie idą przewody od wycieraczki?
BubuPN

Post autor: BubuPN »

heh te patenty z linkami były dobre, jak się zerwała w poldku to trza było nią siedzenia owinąć co by się klapa nie otwierała :lol:
ODPOWIEDZ