Jak tam sie dostac?Czy, zeby zdjac ten tunel co idzie od drazka zmiany biegow, trzeba rozebrac cala gore?Grzegorz pisze:Uzywalem tego proszku miesiac temu, poniewaz chlodnica byla dziurawa i pomoglo. Mimo to z nagrzewnicy zaczelo mi teraz uciekac.
Zakleilem uszczelke silikonem i na razie nie kapie. zobacze dzis jak jest i dam znac czy warto silikonem sie bawic.
Wyciek plynu chlodzacego
- Marshal
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
205 XS 1.4 grafit metalik
-
- Uzalezniony
- Kontakt:
Dostac sie tam? U mnie wystarczy zdjac oslone(napicerke ) boczna - ta z nawiewem na nogi.Marshal pisze:Jak tam sie dostac?Czy, zeby zdjac ten tunel co idzie od drazka zmiany biegow, trzeba rozebrac cala gore?Grzegorz pisze:Uzywalem tego proszku miesiac temu, poniewaz chlodnica byla dziurawa i pomoglo. Mimo to z nagrzewnicy zaczelo mi teraz uciekac.
Zakleilem uszczelke silikonem i na razie nie kapie. zobacze dzis jak jest i dam znac czy warto silikonem sie bawic.
Dostep sobioe zrob z boku od strony kolumny kierowniczej...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
dokładnie tak jak mówi MAv musisz sobie zronbić dostęp od strony kierowcy nagrzewnica wychodzi właśnie w tę stronę mozna wyciągnąć ją bez wyciągania srodkowego panmelu ale jak go wyciągniesz będzie ci wygodniej .no i jeszcze jedno zależy czy będziesz przewody odłaczał w komorze silnika, czy w kabinie pasażera ja zastosowałem tę drugą metode ale wydaje mi się zę ta pierwsza przysporzy mniej kłopotów>
- Marshal
- Nowicjusz
Tzn. chodzi mi o to jak wlasnie zdjac ta oslone, w ilu miejscach jest ona przykrecona.Znalazlem jedna srube przy przy drazku zmiany biegow, ale jeszcze gdzies mi trzymalo w okolicach radia.Mav309 pisze: Dostac sie tam? U mnie wystarczy zdjac oslone(napicerke ) boczna - ta z nawiewem na nogi.
-
- Uzalezniony
- Kontakt:
Ta oslona jest na wcisk - nie jest przykrecana...Marshal pisze:Tzn. chodzi mi o to jak wlasnie zdjac ta oslone, w ilu miejscach jest ona przykrecona.Znalazlem jedna srube przy przy drazku zmiany biegow, ale jeszcze gdzies mi trzymalo w okolicach radia.Mav309 pisze: Dostac sie tam? U mnie wystarczy zdjac oslone(napicerke ) boczna - ta z nawiewem na nogi.
mowimy o oslonie pokrytej wykladzina dywanowa
P309 GTI 1.9 "Rallye"
- Marshal
- Nowicjusz
U mnie tez chyba jest przykrecona. Dzieki za rady, jutro jak bedzie pogoda to sie za to wezme. Od dluzszego czasu ubywal mi pomalu plyn i nie wiedzialem, gdzie moze byc wyciek. Dzieki temu topicowi odkrylem, ze u mnie tez lekko jest mokra wykladzina od strony kierowcy. Rozbiore i zobaczymy jak tam wyglada.
Wsypałem 3 ( trzy ) opakowania , i cały czas grzeje jak pierunmilo pisze:Do wszyskich którzy używali tego magicznego proszku: czy nie spadla wam skuteczność ogrzewania przypadkiem po tym zabiegu ?? ja bym tego raczej nie lal (choć też potrzebuje) bo to chyba moze zapchac np. nagrzewnice. (poprawcie jeśli się myle).