Ten tranzystor jest umieszczony w tunelu powietrza nawiewu - nie trzeba nawet nic dodatkowego demontować jeśli chodzi o konsolę czy inne niezwiązane plastyki.205MI16 pisze:Mam ten sam problem. Czy ten regulator do prędkości dmuchawy jest w obudowie nagrzewnicy?? Tak przynajmniej zrozumiałem z Waszych wypowiedzi. Help!!
Wystarczy "zanurkować" aż do podłogi od strony nóg przedniego pasażera i wówczas jak zajrzysz właśnie na środkowy plastik na samym dole bliżej komory silnika to zauważysz tam chyba 2 śrubki (już nie pamiętam dokładnie, max 4). Odkręcasz je i wyciągasz z tej całej obudowy plastikowej tunelu nawiewu taką niedużą płytkę plastykową do której jest przymocowana płytka ze ścieżkami i owym tranzystorem.
Wszystko już jest na tacy. Wg mnie na 99,9% będzie to ten tranzystor, więc zacznij od niego, bo ścieżki na tej płytce u mnie były w miarę dobre, a jak chciałem je poprawić, to się mi jedna przepaliła, bo była cieniutka, więc lepiej sobie to odpuść.
A tranzystor oryginalny w sklepie z częściami RTV kupiłem za chyba 11 zł - podczas gdy zamiennik był za 6.