Jak wspominałem..najprawdopodobniej nieszczelnosc w układzie dolotowym powietrza...u mnie było słychać ewidentnie syczenie przy ruchach przepustnicą...z połączenia miedzy filtrem a obudową łącząćą filtr i wtrysk...a u Ciebie to szarpanie obserwoane jest podczas jazdy czy przy dodawaniu gazu na postoju też ci sie przydławi ?
u mnie szarpanie przy wilgotnym powietrzu (rano, rosa, deszcz) i przy dodawaniu gazu w czasie jazdy (od pewnego zakresu obrotów). na postoju sporadycznie coś szarpnie.
banita, czemu sadzisz że to nie możliwe? przecież jak podsysa lewe powietrze to diametralnie zmienia sie skłąd mieszanki i silnik ma prawo źle pracować przez chwilke...mozę nie mam racji, nie to zebym sie wymądrzał, ale tak mi to wygląda..jeśli się myle to mnie naprostuj...
Nic poza uszczelnieniem ww połączenia nie robiłem , a wada znikła...wiec coś w tym jest...
Mogę powiedzieć ze jest dokładnie tak. Wina leży w nieszczelności układu doprowadzenia paliwa. Miałem taki sam problem, co prawdza wdieslu, ale jak się zabawiłem i podokręcałem i pouszczelniałem troszkę przewody (uszczelnianie polegało na obcięciu zużytekj końcówki i wciśnięciu wąskiego konca na uchwyt) jak ręką odjął autko startuje poprawnie i wskazuweczka orotomierza równiuteńko sobie stoi na około 950 obrotków.