domel pisze:No ok, ale lepiej powiedzcie po ile chodzą nowe i używane przednie szybki do naszych pugów. Ostatnio jadę i bum, jakiś kamolek czy coś spało z tira i w moją szybę. Rysa (pęknięcie) na samym dole przy uszczelce przy wycieraczce jakieś 12-15cm długości.Mam nadzieję, że nie będzie się powiekszać.
Ps. Za kilka dni jadę na przegląd. Myślicie, że będą coś gadać ?
po 1 napewno beda gadac, moze nawet nie dadza przegladu
po 2 bedzie sie powiekszac szczegolnie jesli samochod bedzie stal na nierownym podlozu, albo ktos uprzejmy poknie pare razy w szybe piescia
O co chodzi z tym nierównym podłożem ?
Karoseria, buda będzie wywierać nierówny nacisk na szybę i powodować dalsze pękanie ?
Mi się wydaje, że pękać bardziej może od jeżdżenia po wertepach, nierównościach itd
mam kumpla w jaan'ie i czesto do niego przyjezdzaja ludzie, ktorym szyba pekla (sprawna -bez odpryskow) po czestym parkowaniu jednym kolem na krawezniku
Kurczę pęknięcie się o może 2 cm powiększyło. Czy od takiego pęknięcia może mi bardziej szyba parować itp ?
Jeżdzę, ale myślę o nowej szybce. Znalazłem firmę i wołają za przednią szybkę 185zł z montażem. To chyba atrakcyjna cena ?
Znalazłem firmę i wołają za przednią szybkę 185zł z montażem. To chyba atrakcyjna cena ?
Ja wymienialem 3 miesiace temu za 180-oryginal peugeota doslownie identyczna jak u mnie siedziala (ten sam lewek i mocowanie lusterka)
W jaanie chcieli 250-300 w zaleznosci od bajerow takich jak pasek p.sloneczny na gorze i jakies przyciemnianie.
oczywiście szyba nówka ?
Ile trwa taka wymiana szyby ? Po wymianie od razu można odjechać autem czy raczej jest jakieś klejenie i musi wyschnąć itp ?
Słyszałem od kuzyna - mechanika, że w niektórych zakładach potrafią w takiej szybie z pęknięciem zrobić mikro nawiercenie , co powoduje że szyba dalej już nie pęka. Ja o tym nie słyszałem, może ktoś wie o co biega ? jakie ceny.
Ostatnio zmieniony 18 gru pn, 2006 3:39 pm przez domel, łącznie zmieniany 1 raz.