![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
głupie pytanie o szyberdach
-
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Wbrew pozorom latwo o GTI z szyber dachem...fabryk pisze:Witam!zycze powodzenia powiem szczerze ze zajebisty pomysl!
tez myslalem o jakims szyberdachu jak bede mial pugaska...no chyba ze dorwe z ale to pewnie graniczy z cudem!!!
pozdrawiam i jeszcze raz zycze powodzenia i gratuje checi i zapalu do pracy oby sie udalo
Ja kombinowalem by szyberdachu nie bylo
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
ale powiedzcie mi to ze ma szybera to jest jakas wada??Mav309 pisze:Wbrew pozorom latwo o GTI z szyber dachem...fabryk pisze:Witam!zycze powodzenia powiem szczerze ze zajebisty pomysl!
tez myslalem o jakims szyberdachu jak bede mial pugaska...no chyba ze dorwe z ale to pewnie graniczy z cudem!!!
pozdrawiam i jeszcze raz zycze powodzenia i gratuje checi i zapalu do pracy oby sie udalo
Ja kombinowalem by szyberdachu nie bylo- np. w pzmotach trzeba zaspawywac
chodzi mi o to ze np po ilus latach przecieka albo cos??
czy to jest solidne i warto kupic z szyberkiem???
dodam ze bardzo mi sie podobaja szyberki w autkach!
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 paź wt, 2003 2:47 pm przez fabryk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Uzalezniony
- Kontakt:
przemo pisze:Mav309 szkoda ze w fabryce o tym nie pomysleliMav309 pisze:Wbrew pozorom latwo o GTI z szyber dachem...
Ja kombinowalem by szyberdachu nie bylo- np. w pzmotach trzeba zaspawywac
hehe...wiesz, przy calej aferze z przygotowywaniem auta do rajdow - zaspawanie dachu to maly pikus jest
P309 GTI 1.9 "Rallye"
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
I Hondach Civic
Nawet w tym roku niejaki pan Mordarski smigal Civicem z orginalnym szyberdachem... Ople Astry tez swego czasu jezdzily z szyberdachem np. Zaborowski i jego pierwsza Astra.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
-
- Uzalezniony
- Kontakt:
Coz, moj dobry znajomy (Gagacki) przygotowal juz dwie astry do pzmotu i kadeta do gr.N- za kazdym razem spawal szyber...Kaktus pisze:I Hondach CivicNawet w tym roku niejaki pan Mordarski smigal Civicem z orginalnym szyberdachem... Ople Astry tez swego czasu jezdzily z szyberdachem np. Zaborowski i jego pierwsza Astra.
Moze we wczesniejszych latach mozna bylo miec okno w dachu?
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
P309 GTI 1.9 "Rallye"
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
To zalezy od homologacji! Widocznie nowsze astry nie mialy w homologacji tego szyberdachu!
Pozatym to takze zalezy od zawodnika, ja takze mam zaspawany szyberdach! U mnie akurat to byla koniecznosc! Ale wiekszosc zawodnikow spawa dachy nawet jezelie nie musza, dla wlasnego bezpieczenstwa.
Marcina Gagackiego znam
Spoko gosc! Kupowal odemnie filmy z rajdow.
Pozatym to takze zalezy od zawodnika, ja takze mam zaspawany szyberdach! U mnie akurat to byla koniecznosc! Ale wiekszosc zawodnikow spawa dachy nawet jezelie nie musza, dla wlasnego bezpieczenstwa.
Marcina Gagackiego znam
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Moj znajomy ma szyberdach caly kompletny za 150zl do opchniecia... ma takze inne czesci...
- TOMBIKE
- Uzalezniony
po długich przemysleniach postanowiłem jednak że zaryzykuję i kupie ten szyberdach, jeśli ktoś ma kompletny i nieprzeciekający w b.dobrym stanie to proszę o informację. Zaznaczam że musi mieć te wszystkie wężyki, szyny, puszki, podsufitke itp, wszystko od a-z co jest potrzebne do montazu. Nigdy nie widziałem takiego cuda więc i fotki przydałyby się, zarówno zamontowanego jak i nie. Myśle też żeby zrobić dla potomnych instrukcję montażu w pdf. Może wtedy więcej z nas zaryzykuje. Kto ma cyfrówkę prosiłbym o jakieś fotki najlepiej na prv tombike@wp.pl najlepiej pokazujące np. gdzie jest pompa hamulcowa
w którym miejscu umiescić puszkę podciśnienia, miejsca gdzie wchodza i wychodzą przewody, no i ogólnie wszystko co pomoże zamontować mi go bezproblemowo. Mam nadzieję że w przyszłosci przydadzą sie również takie informacje innym, bo w necie niewiele tego, no chyba że ktoś ma jakieś linki. Pozdrawiam i przepraszam za rozmiar tekstu ![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
tombike zastanów się czy chcesz to robic sam!! sporo ryzykujesz wiec może lepiej zlecic to komuś kto się na tym zna!! tak czy inaczej jak udbierzemy autko to możemy się umówić i popatrzysz jak to wszystko jest zamontowane. Acha i pamiętaj jak będizesz kupowal szyberdach to nie zapomnij o podsufitce bo pewnie jest troche inna ![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)