Kto jeździ na gazie??

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
ariel

Post autor: ariel »

siemanko rzelony! jakim autem śmigasz po Olsztynie?? Mi pali max 12 jak ostro jade na obrotach i jazda nerwowa. Normalnie około 9 po mieście, a w trasie ostatnio do Wawy spalił mi niecałe 8 L przy prędkościach 130-150...
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Rychu »

Ja mam 1.4 Gt na dwugardzielowym gaźniku i w zimie przy spokojnej jeździe palił mi 9-9,5l. Tak więc teraz jak będzie ciepło to spodziewam się tak mniej więcej literka mniej. Pozdro
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
hehe

Post autor: hehe »

ja mam ten 1,4 gt i udało mi sie w zimie zejsc do 7,5 na trasie ale norma jest 9,5 litra w trybie miasto trasa
generalnie licze na około 8 litrów w lecie
rzelony

Post autor: rzelony »

Dzieki ze piszecie. Teraz mam juz jakas orientacje. Ja jezdze czarna 205, bez bajerow. Na trasie pali mi ok 8,9. Sam do konca nie jestem pewien czy mam orginalny silnik w swoim pugu. (mam nowe nr silnika) Pierwszy wlasciciel je nabil.
hehe

Post autor: hehe »

ja poprzedni miałem 1,0 ale że padła mi głowica z wałkiem wsadziłem ten 1,4 gt i musze przyznać że spalanie to ma prawie 2 razy takie jak ten 1,0 silniczek dlatego miedzyinnymi pokusiłęm sie na gaz
w sumie na tym 1,0 palił na trasie przy spokojnej jezdzie około 4,5 litra benzyny jak wsadziłem 1,4 gt palił już koło 7,5 :) gazu juz chleje około 8-9 ale to i tak spoko wynik zadowolony jestem
rzelony

Witam. NIkt nic nie ma nic do napisania o instalacji gazowej?
Piszcie ile wasze Pugi pala.
rzelony

Przepraszam za skladnie
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

rzelony pisze:Witam. NIkt nic nie ma nic do napisania o instalacji gazowej?
Piszcie ile wasze Pugi pala.
Nie wiem czy zauważyłeś ale piszemy w temacie "kto jeździ na gazie"!!!
Tak więc wydaje mi się że wszystkie tutejsze wypowiedzi dotyczą instalacji LPG! :P
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
ariel

Post autor: ariel »

hehe... niektórzy często jeżdżą na podwójnym gazie... wystrzegajcie się takich kierowców...
madafaka

Post autor: madafaka »

czy jak jeżdże z nogą na gazie to też moge się wypowiadać??? :D :D
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony

sfd

Post autor: NMike »

Czy ktoś z Was ma zamontowany system wtrysku gazu :?: :?:
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
rzelony

CENA

WITAM.
NO TO NAM CENE GAZU PODNIESLI, CO ZA PSY. W OLSZTYNIE GAZ PO 1.60 DO 1,68 NA BP I INNYCH.
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Post autor: robakkk »

To dzieki naszemu wspanialemu rzadowi!! :(
Akcyza na gaz wzrosla o 1 maja a co za tym idzie cena tez.
...przeciez w Polsce nic nie moze sie oplacac,bo jesli by przypadkiem oplacalo,to zaraz "kochani" panowie z Wiejskiej znajda jakis sposob,zeby sie przestalo oplacac :[
Pozdrawiam,
Robakkk
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

Post autor: adidj »

eeee w 3miescie jest po 1,72 zł jak zwykle bijemy cenowe rekordy :evil: :evil: a na Wiejskiej pewnie siedzi gosc co jest adminem stronki wiejski tuning hehehe
peugeot 205 a zarazem audi B3
daro900
Junior

Post autor: daro900 »

witam :) ja tam na gazie ni jezdze ale mam zamiar:)
-tak wiec warto sie jeszcze w to bawic?
-slyszalem ze nidlugo gaz ma tyle podrozec ze juz praktyczni nie bedzie to oplacalne prawda?
- i teraz najwazniejsze do mojego puga gosc mi powiedzial ze bedzie instalacja kosztowac 1800 zeta :|
a silniczek mam 1,4 z jednopunktowym wtryskiem
-a moze sie ktos orientuje ile kosztuja same czesci do wykonania takiej instalacji w moim pugu ? ( sam nie bede zakladal napewno) ale tak z ciekawosci pytam bo jestem ogromnie ciekaw ile sobie za sama robocizne zycza ?
-ano tez w/w pytanie zadelem z tego powodu ze kumpel maznajomego co ponoc instalacje w autko wsadza za 600 zeta :) tylko cos mi tu smierdzi :| bo chyba za tanio a gosciu daje wszystkie papiery i takie tam

-no i tak mnie ten gosciu zaintrygowal :) bo moze faktycznie realne koszta sa wlasnie takie a reszta to tylko naciaganie ludzi i wyludzanie pieniedzy :(
ODPOWIEDZ