olej 10w40.... może "opel" ??
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
jesli troche pojeździ to może zmienic spowrotem ale jesli wiecej to nie bardzo i to mi chodziło a oleju nie bedzie chyba zmieniał co 5tyś km
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
wymieniłem olej na Castrol GTX Magnatec 10w40
jesli chodzi o wyciek przy rozrządzie - wymieniłem pasek, napinacz i dwa uszczelniacze- te uszczelniacze były twarde jak kamień i juz zjechane (one mają takie kołnierzyki, te gumy, ale u mnie tych kołnierzy już prawie nie było), dlatego tak ciekło. teraz jest już wszystko oki doki, uszczelka pod głowicą jest dobra, nic nie musiałem przy niej robić![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
ps.
koszt wymiany: pasek+napinacz+2xuszczelniacz=170zł
jesli chodzi o wyciek przy rozrządzie - wymieniłem pasek, napinacz i dwa uszczelniacze- te uszczelniacze były twarde jak kamień i juz zjechane (one mają takie kołnierzyki, te gumy, ale u mnie tych kołnierzy już prawie nie było), dlatego tak ciekło. teraz jest już wszystko oki doki, uszczelka pod głowicą jest dobra, nic nie musiałem przy niej robić
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
ps.
koszt wymiany: pasek+napinacz+2xuszczelniacz=170zł
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
ale moim zdaniem Magnatec to kiepski pomysł, jak dolałem kiedyś takiego awaryjnie 1L to ciśnienie na wolnych obrotach przy ok 90 stopniach spadło z 1,5bar na 0,6bar. Magnatec raczej nadaje się do nowych samochodów i współczesnych konstrukcji
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej