Dziś jak brałem fure zauważyłem jakaś plame na płytkach,okazało się że cusik zaczeło kapac nie wiem czy to pompa wodna,i dokładnie z kad kapie bo nie miałem jak tego sprawdzic,wkazdym bądz razie kapie stad
Sprawdze dziada, w sumie możliwe bo zaklładałem niedawno nowe opaski na waż jak zalewałem chłodnice
Dodano po 3 godzinach 41 minutach:
Chyba pompa wodna sobie popusciła,ile gdzies kosztuje nowa bądz używana,nie widziałem na allegro żadnej.
Mam jeszcze jedno pytanko po odpaleniu silnika na zimno trzyma wysokie obroty przez jakies 5,6 minut,jak sie nagrzeje to obroty spadaja i jest dużo ciszej.Co go tak trzyma ?
silnik 1.1
po1) nie wymieniaj pompy tylko oring miedzy pompa a blokiem silnika koszt banalny wymiary ma aule bo mu podawalem
jakby co to jutro je tu jeszcze raz podam
po2) silnik krokowy
oring to taki gumowy pierscien ktory sluzy do uszczelniania roznych polaczen.
jesli chodzi o krokowy to krokowy moze tylko trzymac przepustnice a przyczyna moze byc gdzie indziej. Przyczyn moze byc wiele, poczytaj troche w starych tematach.
Ja w rezultacie kupiłem kilka oringów (koszt jednego ok 2,5zł) delikatnie większego i dwa mniejsze niz ten co mi moralez podał i po odkręceniu pompy przymierzyłem i założyłem najbardzxiej pasujący. Dodam, że grubość założyłem 4 mm dla bezpieczeństwa.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi,dzis pojezdziłem troche ostrzej po mieście jak wogóle się da tym 1.1 i narazie nic nie kapie nie wiedzieć czemu,tak więc jest dobrze ,a jak zaczneie to bede działał.