Problem z Gaźnikami w Peugeocie 205 XT

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
pusycat

Problem z Gaźnikami w Peugeocie 205 XT

Post autor: pusycat »

Witam
Mam problemy z silnikiem w Peugeocie 205 XT 1360 ccm monoblok z dwoma gażnikami typu Weber 35 IBSH,w których wymieniłem zestaw naprawczy i tulejki na przepustnicach .Problem polega na braku możliwości ustawienia równych obrotów biegu jałowego (efekt pływania i szarpania podczas wolnej jazdy w korkach).Dodatkowo na biegu jałowym pojawia się plucie w rurze wydechowej(nie mylić z pluciem wodą lub benzyną ),ale dokładnie tak to można określić.
Synchronizowałem gażniki i ustawiałem również zawory i zapłon wymieniłem świece i przewody wysokiego napięcia.
JEŚLI KTOŚ MA JAKIŚ POMYSŁ TO BARDZO PROSZĘ O POMOC
Z GÓRY DZIĘKUJĘ
BRZYDAK

Post autor: BRZYDAK »

Witam tez mam takie gazniki , problem był podobny do puki do puty nie pojechałem do fachowca ustawic gazników najlepiej szukaj kogos co ma pojecie o ustawianiu 2 gazników ja pojechalem do mechanika co tez tak twierdził i nie mogłem od niego wyjechac o własnych siłach
BRZYDAK

Powiedz mi ile dałes za ten zestaw ???
pusycat

Dzięki za odpowiedź .Sorry ale nie pamiętam ile ten zestaw kosztował , ponieważ kupowałem kilka rzeczy , a paragon wywaliłem.
Co do mechanika to miałem już czterech i to nawet od francuzów .Efekt podobny jak u Ciebie po wyjeździe za rogiem stałem rozkraczony.Ja sam regulowałem te gażniki na wiele sposobów wg książek i na słuch , ale wciąż dupa.

Pozdro...
BRZYDAK

jak moge ci cos poradzic to szukaj mechaników od alfaromeo byly takie wersie z 4 gaznikami i oni powinni ci to ustawic, mi tez delikatnie obroty faluja ale sie tym nie przejmuje !!!!
pusycat

OK .dzięki za podpowiedź .
Pozdro..
Mav309
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

pogadaj z ludzmi od motocyklow
4ro gaznikowe throttle body to u nich dzien powszedni ustawia to z palcem w...nosie :D
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
ODPOWIEDZ