Alarm do puga :)
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Alarm do puga :)
witam
wlasnie ostatnio zaczelem sie zastanawiac nad motazem alarmu w swoim samochodzie . Niebardzo mam pojecie jaki wybrac ale rzucil mi sie w oczy taki alarmik : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=29956812 wiec moze ktos sie wypowie co o nim mysli ?
dla mnie ma on jedna wielka zalete otoz ma mozliwosc domykania szyb w samochodzie i dlatego zwrocilem na niego uwage
i jeszcze jedna sprawa : moze ktos bawil sie sam w montaz alarmu ?
-albo moze znacie linka do jakiejs stronki z opisami ?
-moze jakis schemacik w dobrej jakosci cobym wszystko dobrze widzial (mam puga 205 XS z elektr. szyb i centralnym zamkiem)
no i pewnie niekorzy sie bede zastanawiac po jaka cholere chce sie sam z tym bawic ? otoz odpowiedz jest prosta w warsztacie za montaz biedniejszego alarmu zaspiewali mi 300 albo 350 zeta wiec odpowiedz jest prosta wiec zamiast im placic ( i podlacza to napewno na odwal i pozawijaja kable tasmami bez lutowania ) wole sobie za roznice w cenie kupic cos innego do samochoda
troche sie rozpisalem no ale licze na Wasza pomoc
na forum wleze dopiero wieczorem bo jade do mojej milosci hyhyhy
pozdrawiam daro
wlasnie ostatnio zaczelem sie zastanawiac nad motazem alarmu w swoim samochodzie . Niebardzo mam pojecie jaki wybrac ale rzucil mi sie w oczy taki alarmik : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=29956812 wiec moze ktos sie wypowie co o nim mysli ?
dla mnie ma on jedna wielka zalete otoz ma mozliwosc domykania szyb w samochodzie i dlatego zwrocilem na niego uwage
i jeszcze jedna sprawa : moze ktos bawil sie sam w montaz alarmu ?
-albo moze znacie linka do jakiejs stronki z opisami ?
-moze jakis schemacik w dobrej jakosci cobym wszystko dobrze widzial (mam puga 205 XS z elektr. szyb i centralnym zamkiem)
no i pewnie niekorzy sie bede zastanawiac po jaka cholere chce sie sam z tym bawic ? otoz odpowiedz jest prosta w warsztacie za montaz biedniejszego alarmu zaspiewali mi 300 albo 350 zeta wiec odpowiedz jest prosta wiec zamiast im placic ( i podlacza to napewno na odwal i pozawijaja kable tasmami bez lutowania ) wole sobie za roznice w cenie kupic cos innego do samochoda
troche sie rozpisalem no ale licze na Wasza pomoc
na forum wleze dopiero wieczorem bo jade do mojej milosci hyhyhy
pozdrawiam daro
-
- Junior
yhym to ja tez mam pytanko mowisz ze syrenke z wlasnym zasilaniem ? a co to daje ? bo niebardzo w temacie aha i tak sie zastanawiam czy mozna ten alarm uzupelnic o czujnik ruchu i wstrzasowy ?(ale o to trza sprzedawce zapytac)
no i jeszcze jedno doczytalem tam ze mozna wykorzystac wolny kanal do "odpalania samochodu " ? cos o tym slyszalem w sumie fajny bajer (nieco lamerski al fajny) ma moze ktos cos takiego zrobione ?
a i jeszcze jedno immobilajzer czy jak to sie zwie co to daje ? i jak dziala ? (ja mam w pugu instalacje LPG czy tez bedzie dzialac ? )
sorki za glupie pytania ale w tym temacie akurat jestem kompletna lama choc na elektryce sie znam no ale nigdy sie alarmami nie bawilem bo od zawsze maluchy u nasw chcie byly wiec alarmy nie byly potrzebne :)hehhee
no i jeszcze jedno doczytalem tam ze mozna wykorzystac wolny kanal do "odpalania samochodu " ? cos o tym slyszalem w sumie fajny bajer (nieco lamerski al fajny) ma moze ktos cos takiego zrobione ?
a i jeszcze jedno immobilajzer czy jak to sie zwie co to daje ? i jak dziala ? (ja mam w pugu instalacje LPG czy tez bedzie dzialac ? )
sorki za glupie pytania ale w tym temacie akurat jestem kompletna lama choc na elektryce sie znam no ale nigdy sie alarmami nie bawilem bo od zawsze maluchy u nasw chcie byly wiec alarmy nie byly potrzebne :)hehhee
- Michal
- Junior
- Kontakt:
Daje to mozliwosc dzialania syrenki pomimo odlaczenia akumulatora. Czyli: zlodziej slyszy alarm, odcina prad od akumulatora, a syrenka dziala dalejdaro900 pisze:yhym to ja tez mam pytanko mowisz ze syrenke z wlasnym zasilaniem ? a co to daje ? bo niebardzo w temacie
Dla mnie alarmy sa watpliwej skutecznosci, teraz nikt nie zwraca uwagi na wyjace auto, a nawet jak juz to 80% ludzi boi sie cokolwiek zrobic... Dlatego wlasnie nie mam i nie zamierzam zakladac alarmu - szkoda kasy.
-
- Junior
witam
no niestety racje panowie macie z ta reakcja (alez mi wyszedl tekst)
ale taki alarmik nie za drogi chociaz odstraszy jakiegos szczyla co to by chcial wyrwac radio czy glosniki -no mam nadziej bynajmniej
zawsze jeszcze mozna dozbroic alarm w nadajnik i io dbiornik o zasiagu okolo 500 metrow i jak cos sie dzieje z autem to to skubanstwo wyje w kieszeni i wiadomo ze cos nie tak --tylko czy sie zdazy doleciec?
yhhhh zobaczym jeszcze nic narazie nie zamawialem narazie zbieram opinie
no niestety racje panowie macie z ta reakcja (alez mi wyszedl tekst)
ale taki alarmik nie za drogi chociaz odstraszy jakiegos szczyla co to by chcial wyrwac radio czy glosniki -no mam nadziej bynajmniej
zawsze jeszcze mozna dozbroic alarm w nadajnik i io dbiornik o zasiagu okolo 500 metrow i jak cos sie dzieje z autem to to skubanstwo wyje w kieszeni i wiadomo ze cos nie tak --tylko czy sie zdazy doleciec?
yhhhh zobaczym jeszcze nic narazie nie zamawialem narazie zbieram opinie
najlepsze alarmy są ponoć własnej roboty - takie do których nie ma instrukcji heh, mój znajomy zamontował w aucie syrenę (nie wiem jaką) i tak daje, że idzie w nim wysiedzieć maksymalnie kilkanaście sekund ale prawda jest taka, że prędzej czy później znajdzie się złodziej który pokona alarm nawet jeśli jest on z firmy "zrób to sam w garażu i połknij schemat"
- waldemarek_b
- Junior