Dymienie przy dużych obrotach

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Dymienie przy dużych obrotach

Post autor: Jarmarek »

Witam!

Jestem nowy więc się przedstawię...

Nazywam się Marek :: Jarmarek, mam na stanie 2x 205... jedną już nie działającą (XA z 88r.) i drugą dopiero kupioną z silnikiem z modelu "Sacré Numéro" i całą resztą... hmm i tu jest problem... bo klapa tylnia z oznaczeniem była wymieniana, jest na niej oznaczenie od juniora... czyli takie paski(czerwony, niebieski i zielony) a w środku nie wygląda to na juniora.. 5 drzwi, 5 biegowa skrzynia, półka na płyty(pod radiem) elektroniczny zegarek przy popielniczce. Brakuje mu tylko zamykanej półki od strony pasażera i nawiewu "centralnego". Jak ktoś zidentyfikuje to będę wdzięczny(obstawiam że może być to GR albo GL...) aha karoseria razem z wnętrzem jest z roku 91.

Teraz opisze mój problem... a w zasadzie dwa.

Ogólnie samochód nie kopci, ale przy dużych obrotach mam na myśli np. przy 70km/h jak się doda mocno gazu samochód zostawia za sobą dym (taki szary wpadający w niebieski) co to może być?

I drugi...

Przy ruszaniu - przyśpieszaniu jest takie stukanie po prawej stronie... jak gdyby z silnika lub koła... obstawialiśmy że to wahacze ale zostały wymienione i dalej to samo... zastanawiałem się nad pół ośkami ale przy zakrętach nie stuka... raczej przy przyśpieszaniu ale z kolei na małych prędkościach.

Liczę na Waszą pomoc :)
Awatar użytkownika
simonszop
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: simonszop »

hehe znowu jakies stuki-puki.. :lol:

WITAMY W KLUBIE !!
Jarmarek
Maniak

Nikt nie jest w stanie mi pomóc?

Jestem pewien że ktoś już kiedyś miał taki problem...
Janek_A_S
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Janek_A_S »

Jarmarek pisze:Nikt nie jest w stanie mi pomóc?

Jestem pewien że ktoś już kiedyś miał taki problem...
Witam kolege z okolic Wawy.Jesli tanio bedziesz chcial sie pozbyc jednej 205 to chetny jestem ;).Co do kopcenia.Powiedz mki czy auto ktore masz nie stalo zbyt dlugo ??? czasami zdarza sie ze jak auto troche postoi to pozniej takie rzeczy wywala z wydechu.Co do niebieskiego koloru jest to przepalony olej,najprawdopodobniej pierscieniami.Ale mysle ze chwilowo to jeszcze nie grozne...no chyba ze juz nie widzis co jedzie za Toba :))
Jarmarek
Maniak

Auto mogło trochę stać ... ale raczej nie za długo bo poprzedni właściciel kupił sobie inne auto i to nie było używane tzn. według tego co mówił to w czasie kiedy on kupił sobie nowy samochód to 205 jeździł jego brat...

Moim zdaniem jak by to było tak jak mówisz to było by to tuż po odpaleniu ... a to jest tylko przy przyśpieszaniu przy sporej prędkości...

Co znaczy tanio? - wszystko kwestia ceny :wink: pierwotnie miał być na części... ale jak cena będzie mnie satysfakcjonowała to nie ma sprawy :mrgreen: wal na PW.
ODPOWIEDZ