luzy zaworowe
- IGI
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
luzy zaworowe
witam mam takie pytanko, czy ma ktos jakies dane na temat luzow zaworowych w GTI 1.9, jakis link czy cos? narka
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
z tego co ja slyszalem to zle wyregulowane zawory sie slyszy..... taki metaliczny dzwiek pod maska jakby ktos na fortepianie klepal po klawiszach
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Witam,
Co do luzów zaworowych to wg mnie tak aby nie klepały zawory to najlepszymi nastawami sa 0.15 dla ssącego i 0.30 dla wydechowego. Ponad to odpowiednie wyprzedzenie kata wyp. zapłonu oraz odpowiednie napiecie paska rozrządu. Z wiekiem traci na sile spręzyna napinajaca rolkę. Warto wymienić na nową.
Tomek
Co do luzów zaworowych to wg mnie tak aby nie klepały zawory to najlepszymi nastawami sa 0.15 dla ssącego i 0.30 dla wydechowego. Ponad to odpowiednie wyprzedzenie kata wyp. zapłonu oraz odpowiednie napiecie paska rozrządu. Z wiekiem traci na sile spręzyna napinajaca rolkę. Warto wymienić na nową.
Tomek
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Tymbardziej ze kosztuje tylko 13 zl
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
-
- Nowicjusz
Chcialem zapytac o zawory wiec podlaczylem sie do tego tematu
Od kilku tysiecy kilometrow dosc glosno dzwonia mi zawory, chcialbym to sam wyregulowac (bo jestem za granica, a tu za byle robote kasuja jak za zboze) ale jeszcze nie robilem tego w Pugu. Czy potrzebuje cos specjalnego zanim zabiore sie do roboty ?...mam oczywiscie szczelinomierz, uszczelke pod pokrywe zaworow (wymiana bedzie konieczna?), no i komplet kluczy...jeszcze cos potrzeba ? Ile to mniej wiecej zajmie czasu ?
Silnik mam TU3M. Czy ustawienie 0.2/0.4 bedzie tu najlepsze.
Pozdawiam
Od kilku tysiecy kilometrow dosc glosno dzwonia mi zawory, chcialbym to sam wyregulowac (bo jestem za granica, a tu za byle robote kasuja jak za zboze) ale jeszcze nie robilem tego w Pugu. Czy potrzebuje cos specjalnego zanim zabiore sie do roboty ?...mam oczywiscie szczelinomierz, uszczelke pod pokrywe zaworow (wymiana bedzie konieczna?), no i komplet kluczy...jeszcze cos potrzeba ? Ile to mniej wiecej zajmie czasu ?
Silnik mam TU3M. Czy ustawienie 0.2/0.4 bedzie tu najlepsze.
Pozdawiam
406 coupe
205 Roland Garros
Dunstable, UK
205 Roland Garros
Dunstable, UK
- zawodowiecleon81
- Junior
- iveras
- Maniak
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1660813
mam ten sam problem co waflo. Może ktoś odpowie na jego pytania?
1) Co potrzeba do wyregulowania zaworów?
2) Co należy wymienić podczas tej operacji?
3) Czy da się zrobić to w warunkach polowych?
Podobno kupuje się jakieś płytki (?) a wymiana trwa 20 minut (???)
1) Co potrzeba do wyregulowania zaworów?
2) Co należy wymienić podczas tej operacji?
3) Czy da się zrobić to w warunkach polowych?
Podobno kupuje się jakieś płytki (?) a wymiana trwa 20 minut (???)
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
No zawory mozńa bez problemu wyregulować samemu jest do tego potrzebne (hmm jak to sie nazywa) no takie blaszki o odpowiednich grubościach 0.2 0,4 itd jakiś dobry silikon do silniów śrubokręt i ze 2 klucze hmm to chyba wszystko jak coś to mnie poprawić
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]