jak daleko zajadę ??

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

jak daleko zajadę ??

Post autor: bipi »

witam. u mojego brata w pugu (ten co mam w profilu) urwał się korek zlewu płynu chłodniczego (przypadkiem). aktualnie samochód stoi w garażu i cieknie z niego, może już nic nie ma tego płynu. jak daleko można nim jechać przy temp. takiej jaka teraz u nas panuje ????? to ważne bo nie wiem czy zajedzie do warsztatu. ile km?? albo ile minut??

a może tylko na ten przejazd wlać wody, skoro i tak wyleci. proszę o wskazówki !!! to bardzo pilne.
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Bez plynu najlepiej wogole nie jechac.

Najlepiej na dojazd do warsztatu, jest dolanie wody destylowanej.

Nalezy jednak pilnowac aby ta woda w ukladzie byla, bo jezeli nie bedzie wody, to temp zacznie bardzo gwaltownie rosnac, a czujniki tego nawet nie pokaza, bo czujniki badaja temperature plynu, a nie cylindrow itp. Bez plynu nie wlaczy sie takze wentylator, ale on nawet jak by sie wlaczyl to i tak by nic nie dal... bo on chlodzi chlodnice wypelniona plynem ;) a jak plynu nie ma to nei ma co chlodzic.

Tak wiec wlej 5 litrow wody descylowanej, i czymprzedzej zmierzaj do mechanika. Jezeli podejrzewasz ze woda moze spierdzielic szybciej niz dojedziesz, to pamietaj aby nie dolewac zimnej wody do goracego silnika!!
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Kontakt:

Post autor: bipi »

dzięi bardzo, jakoś sobie poradzę.
bipi.205.pl
ODPOWIEDZ