no ma ogromne znaczenie, posłuchaj:
jak odpalasz to w kazdym cylindrze powinna być taka sama temperatura, jeżeli tego nie ma to najpierw zaczyna silnik chodzić powiedzmy na 2 tłokach,silnik wtedy sie trzepie bo tamte dwa dalej proboją załapać, nie spala się w nich mieszanka tak jak piwnna więc kopci ci na jasno, dopiero jak troche pochodzi i wszystko wraca do normy to się uspokaja. Jezeli jeszcze są innej firmy to mogą mieć inna charakterystyke i chociaż grzeją wszystkie to nie równomiernie i też silnik nie będzie palił na wszystkich cylindrach równo. Ja miałem tak nawet po założeniu 4 nowych świec włoskich czy czeskich, wystarczy że jedna ci sie przepali i juz będzie się tak zachowywał. Ja polecam 4 oryginalne świece boscha, troche kasy cie to szarpnie ale wytrzymują dwa razy dłuzej niż włoskie i czeskie i wogole inaczej grzeją. Jak zaoszczędzisz na świecach to niebawem będziesz musiał inne rzeczy pokupić bo od takich drgań to wiele elementów się niszczy.
Te sobie wyjmji, sprawdź czy są dobre, jezeli tak to możesz je schować w pudełko i zostawić może ci sie kiedyś przydadzą.
Jak wymienisz to daj znać czy już lepiej z nim
Jaką masz metode sprawdzania czy świeca jeszcze grzeje??