Linka sprzęgła - jak wymienić ?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
fly2b3
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Linka sprzęgła - jak wymienić ?

Post autor: fly2b3 »

Witam wszystkich !

Poszła mi linka sprzęgła i teraz mam zonka jak się zabrać do jej wymiany. :roll: Mam problem z mocowaniem ze strony pedału sprzęgła !

Wiecie może jak się do tego dostać, bo od wewnątrz (kabiny) jest tak zawalone że nie widać gdzie się kończy linka ??

POMOCY ! :idea: [/b]
Diesel power
Obrazek
daro900
Junior

Post autor: daro900 »

witam :)
ja u siebie w swoim XS zmienialem linke bez problemów od strony silnika :) poprostu wyciagasz gume która uszczelnia linke w miejscu gdzie wchodzi ona do kabiny :) a sama linka na pedale od sprzęgla jest zaczepiona tylko na taikim oczku wiec proscizna :)

wiecej roboty jest za założeniem bo siezko jest ucelowac z linka na pdal ale we dwie osoby to pryszcz :) no i sie tyrza potem troszku naprodukowac zeby wsadzic ta gume co to sie ja wyjelo :) heheh
rotel1

Post autor: rotel1 »

Nowa linka powinna kosztowac ok. 50 PLN.
daro900
Junior

Post autor: daro900 »

ychym jakos tak ale jak ja swoja wymienialem to mi gosc zla zamowile :| a to byla sobota po poludniu :| wiec sobie dorobilem sam strzemionko to na pedal :) i mam linke zrobiona za friko :P hehehe
rotel1

Post autor: rotel1 »

Też miałem kiedyś taką kombinowaną, ale wiem, że takie linki potrafią pęknąć w najmniej oczekiwanym momencie :)
Dlatego wolę nowy oryginał :)
012378

Post autor: 012378 »

Najlepiej jest od kabiny wyciagnac mate wygluszajaca wokol pedalow(6 klipsow)nastepnie wyciagnac troszke gabke ktora jest za pedalemi ale nie dokonca. Padal sprzegla podniesc do gory i sciagnac oczko linki. Nastepnie z kanalu albo z podnosnika wyciagnac linke z przegrody. Nowa jak bedziesz montowal to zsun z linki uszczelke gumowa i wsadz ja do przegrody a nastepnie dopiero pancerz, dalsze czynnosci w odwrotnej kolejnosci. Powodzenia.
Awatar użytkownika
fly2b3
Junior

Post autor: fly2b3 »

Wielkie dzięki za wszystkie porady :) do zobaczenia na drodze !!
Diesel power
Obrazek
ODPOWIEDZ