Ciekawostka - wymiana filtru powietrza

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
powerhorse

Ciekawostka - wymiana filtru powietrza

Post autor: powerhorse »

Wydawalo mi sie ze wymiana filtra powietrza to prosta rzecz:) Teraz juz wiem w jakim bledzie bylem :)
Kombinowalem troszke kombinowalem :) i nic nie wymyslilem :( jak tu zdjac to cos z tego filtru (plastik od wtrysku). Szukalem po forum i znalazlem ksiazke napraw:)
Wedle ksiazki wyglada to jak bulka z maslem :)
Odkrec obejme :) Podnies plastik :) Przekrac:) Wymien wklad :) I zalóz spowrotem :)
W rzeczywistosci po 2 godzinach roboty na mrozie :) samochod mam unieruchomiony :)
Ten caly plastik trzeba zdjac calutki !!! a nie tylko uchylic bo tak sie nie da! W dodatku musialem odlaczac od niego te rozne przewody. Dopiero wtedy w dwie osoby zdjelismy ten wklad z filtrem. Jedna osoby trzymala plastik druga ciagnela za wklad.
Co ciekawe przewód ktorych podobno jest od podtrzymywania niskich obrotów pekl :(
Przewód ktory powinien byc elastyczny polamal mi sie w rekach na obu koncach :) w ostatniej chwili zdazylem do sklepu kupic taki wezyk :) ale zalozyc go teraz chyba nie spoosb :) o ile na ten plastik po wielkich bojach dalo sie zalozyc, to na druga koncówke ta przy silniku (gdzies pod silniczkeim krokowym) graniczy to chyba z cudem. probuje rozciagnac jakos teraz ten przewód ale jest on na tyle ellastyczny ze wraca do poprzedniej grubosci. Przewód jest oczywiscie tej samej grubosci jaka mial jego "plastikowy" poprzednik.
Czy tez mieliscie tyle zabawy z glupia wymiana filtra??
putbill

Post autor: putbill »

Nie zajeło mi to jakieś 5 minut. to jest banalnie proste jedna obejma od kanału powietrza do wtrysku i pokrywa filtra powietrza, :roll:
powerhorse

tlye ze nie moglem odlaczyc wtrysku od filtra :(
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

masz do odkręcenia dwie srubki! I nic więcej!Sciagasz to całe dziadostwo nawet nie odłanczając zadnych kabli! Mi wymiana zajeła 2min
ps. Putbill -co tak wolno to robiłeś :wink:
Pozdro
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
powerhorse

czyli widzeaczej nie mieliscie z tym problemu:( gdyby nie to ze nie mozna tak latwo odlaczyc filtra od wtrysku faktycznie calosc zajela by mi gora 5 minut z poszukaniem srobokreta :)
ODPOWIEDZ