Posiada dwa konektorki i u mnie nie jest podlaczony
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Silnik to 1.9 GTI ten na motronic'u.
Mialem cos podobnego w cytrynie XM z tym ze tam pokazywalo dokladnie poziom oleju (na kilka sekund po wlaczeniu silnika) a tutaj chyba by tylko lampke STOP zapalal chyba ze sie myle. Szkoda ze nie pomierzylem gada co za jedenstef pisze:To pewnie czujnik poziomu oleju !!! Nie wiem jak jest w XU9J2 u mnie (XU9J4) jest wlasnie pod kolektorem wydechowym.
Tak jak napisalem pod kolektorem zaraz obok wejscia bagnetu do silnika, w ksiazce HAYNES "engine removal and overhaul ......." 2D-5 jest rysunek na ktorym widac ten czujnik.rafxx pisze:Pod kolektorem czy nad nim i z boku czy od strony przegrody. Bo ja też szukam czujnika od poziomu oleju
Dokladnie! Myslalem, ze w 205-tka ma taki sam zegar jak BX! Tzn Zegar pokazujacy cisnienie oleju ma jeszcze w sobie kontrolke poziomu oleju, ktora zapala sie na ok. 20s po przekreceniu stacyjki a pozniej gasnie!Przecinak pisze: Mialem cos podobnego w cytrynie XM z tym ze tam pokazywalo dokladnie poziom oleju (na kilka sekund po wlaczeniu silnika) a tutaj chyba by tylko lampke STOP zapalal chyba ze sie myle. Szkoda ze nie pomierzylem gada co za jeden