cos sie nie wkreca
- IGI
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
cos sie nie wkreca
witam mam taki problem 1.9 gti na gazie smiga doskonale za to na benzynie zaczyna sie problem.Zdarza sie tak ze czasami jak ruszam to niechece mi sie wkrecic na obroty przerywa lub tworzy sie taka dziura (brak reakcji na gaz)jak puszcze gaz to albo zgasnie albo zostanie na obrotach i wciskajac gaz ponownie znow jest brak reakcji lub ta dziura lub normalnie wkreci sie w obroty i czasami czuje ze przy przyspieszaniu jest taki zamulony a czami jest ok.Ogolnie to odpala bez problemu na benzynie trzyma obroty ale zdarzaja sie wlasnie takie sytuacje.wymienilem dzis filtr paliwa myslalem ze to moze to ale niestety.Wecie moze panowie o co biega?
- deejay
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,6 GTI
- Numer Gadu-gadu: 3788033
- Kontakt:
IGI wielozawór a raczej jego pływak ma za zadanie odcinanie przy tankowaniu i ewentualnie za pomocą przekładni z kawałeczkiem magnesu sterowanie wzkazówką poziomu lub sensora pełanego wzkazania bądź rezerwy. A zapchać to się ewentualnie mogła zwężka która jest w wielozaworze na początku elastycznego przewodu zasysającego gaz z dna zbiornika (ma ona średnicę szpilki) ![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
Ja dzisiaj sprawdzilem czujnik temp. silnika co idzie do kompa i mam go zwalony. U mnie jest dokladnie odwrotna sytuacje na zimnym swiruje a na cieplym ok. Poprostu wedlug tego czujnika silnik ma zawsze ok 60-80 stopni. Pomierz go bo moze masz odwrotna sytuacje ze wskazuje na zimny i bedzie ci wzbogacal mieszanke na ciplym silniku.
Przy rozgrzanym silniku powinien miec 400-100 omow.
Ja jutro wymienie swoj i zobacze czy to byla przyczyna moich problemow![Confused :?](./images/smilies/huh.gif)
Przy rozgrzanym silniku powinien miec 400-100 omow.
Ja jutro wymienie swoj i zobacze czy to byla przyczyna moich problemow
![Confused :?](./images/smilies/huh.gif)
Peugeot 205 GRIFFE
Sliczny zielony i z sercem lwa ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
No widze że kto tylko ma gaz ma też z nim problemy...
Jeśli moge się podpiąć pod temat, może bedziecie cosik wiedzieli, u mnie sprawa wygląda następująco...
Nie trzyma mi na gazie wolnych obrotów, już kręcenie śrubką od dawkowania ani od obrotów nie pomaga. Jedyne co pomaga to podkręcenie przepustnicy do 2000obr, wtedy jest wszystko okej, ale jak zmniejsze na przepustnicy nawet do ok 1500 to już mi spadają obroty, tak jakby łapał gdzies lewe powetrze... dodam że mam skrócony dolot, ale wczesniej było wszystko OK... Aha, dodam że dawniej kilka razy walnęło w kolektor ("wsteczny wybuch") i wywaliło mi nawet denko od przepływomierza... kiedyś słyszałem że jeśli sie coś takiego zdarzy to jakiś jakby zawór zwrotny gazu zostaje uszkodzony i przez to może nie trzymać obrotów...
czy ktoś kojarzy cos takiego?
Jeśli moge się podpiąć pod temat, może bedziecie cosik wiedzieli, u mnie sprawa wygląda następująco...
Nie trzyma mi na gazie wolnych obrotów, już kręcenie śrubką od dawkowania ani od obrotów nie pomaga. Jedyne co pomaga to podkręcenie przepustnicy do 2000obr, wtedy jest wszystko okej, ale jak zmniejsze na przepustnicy nawet do ok 1500 to już mi spadają obroty, tak jakby łapał gdzies lewe powetrze... dodam że mam skrócony dolot, ale wczesniej było wszystko OK... Aha, dodam że dawniej kilka razy walnęło w kolektor ("wsteczny wybuch") i wywaliło mi nawet denko od przepływomierza... kiedyś słyszałem że jeśli sie coś takiego zdarzy to jakiś jakby zawór zwrotny gazu zostaje uszkodzony i przez to może nie trzymać obrotów...
czy ktoś kojarzy cos takiego?
![Obrazek](http://www.fotoszok.pl/upload/b5cd2a6e.jpg)
![Obrazek](http://ytrc.pl/images/signatures/70713816246baeeedc992d.jpg)
Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem
![Wariat 8)7](./images/smilies/icon_bonk.gif)