-------GAZ-----------

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

-------GAZ-----------

Post autor: Sebek »

Prosze o opinie wszystkich posiadaczy instalacji gazowych w pugach. Konkretnie interesuje mnie to jak u was dziala,jak bardzo odczuwalny jest spadek mocy itp czyli wasze wszyskie doświadczenia z gazem. Pytam bo moje autko jest w stanie idealnym i nie chce go sobie spaprac,żal mi kasy która w niego włozyłem
Pozdro!
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Sebek chyba to było.. poszukaj na FAQ
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

Wiem z tym że wiele opinii wystawiali ludzie którzy gazu w swoich autach nie mają. Do tego kazde auto jest inne i inaczej toleruje gaz. Ja mam w rodzinie saxo na gaz ale na podstawie tego co widze od razu w swoim go nie za loze.Fajnie zaoszczedzić za gazie ale nie kosztem auta.Długo sie zbieram z jego założeniem a nowy temat PO TO ABY PISALI KLUBOWICZE KTÓRZY MAJA Z TYM DOCZYNIENIA W SWOICH PUGACH
Z góry dzieki!!!
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Dżon Dobra Nadzieja »

W instalacji gazowej możesz sobie sam ustawiać moc/spalanie.... I jeśli bedzie to naprawde porządna instalacja to nawet możesz nie odczuć spadku mocy...

A jak bedziesz dbał o autko, pamiętał o filtrach, "dostrajaniu" i np nie bedziesz traktował go przed rozgrzaniem zimnym suchym gazem to silnikowi nic sie złego nie stanie...
Obrazek  Obrazek

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem 8)7
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

Mój na gazie śmiga bez zarzutu (ta instalacja to tzw sekwencyjny wtrysk gazu), strata mocy praktycznie niezauważalna . Po odpaleniu silnika i nabraniu odpowiedniej temp sam sie przełącza na gaz, praktycznie zero problemów i ingerencji. Wymiana filtra gazu zalecana co 15 tyś km, w praktyce przy naszym zasyfionym gazie to po ok 10 tyś. Teraz śmigam o połowę taniej, inaczej bym zbankrutował :D . Jedyny minus takiej instalacji to cena :arrow: 3/4 wartości mojego puga, ale naszczęście wyszło mnie dużo dużo taniej :D
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
Awatar użytkownika
camel
Nowicjusz

Post autor: camel »

moj na gazie smiga jak zloto, troszke lepszy kop na bezynce, ale roznica zaniedbywalna
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

Ja mam gaźnik, więc instalka wyszła mnie grosze :) A spadek mocy odczuwalny, ale tak jest zrobione specjalnie! Sam poprosiłem żeby go wyregulowali na tryb "oszczędny" :mrgreen:
Generalnie to bardzo dobra sprawa i nie ma się co przejmować "fachowcami" od gazu, którzy albo nigdy na oczy nie widzieli auta z gazem albo zakładali u pana Zdzisia i potem żałują! Jak się tankuje u kogoś w garażu zamiast na porzadnej stacji to też potem są różne efekty! Śmiało polecam takie rozwiązanie jeśli robisz sporo kilosów, tylko tak jak mówi Dżon...trzeba o to dbać :wink:
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

Siostra śmiga pugiem 1,2 na gazie i zero problemów. Ojciec hondą 1,4 i też ok. Większość znajomych też i wszyscy zadowoleni. Kilku zrobiło ponad 100tys km na gazie. Pug mieści się w 7 litrach gazu a strata mocy minimalna. Prawda jest taka, że auto musi najpierw chodzić dobrze na benzynie a potem można doszukiwać się niedomagań gazu( choć zdarza się czasem odwrotnie:) ). Minusy to droższy przegląd i okresowa obsługa.. coś jeszcze? acha mniej miejsca w bagażniku. Instalacje ostatnio potaniały, na jednopunkt kosztuje teraz 1500 bardzo fajnie wykonana. Wydaje mi się że warto
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
powerhorse

Post autor: powerhorse »

moze w ten post sie lekko wpasuje:
Pytanie odnosnie gazu : CZym rozni sie gaz z kompem od gazu bez kompa??(poza cena)
Ile mniej wiecej kosztuje u Was zalozenie gazu np do mojego jednopunkotwego wtrysku?
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

Do jednopunktu to koszt ok 1700-2200, zależy jaka firma (raczej nie wybieraj tych najtańszych od Pana Włodka :))
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
powerhorse

Post autor: powerhorse »

no u mnie powiedzieli mi ze moga mi wladowac gaz z kompem lub bez kompa jeden za 1300 drugi za 1700
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

za 1300 to instalację gaźnikową, bez elektroniki, generalnie można do starszych samochodów nawet na wtrysku (byle by miały metalowy kolektor), ale bez kata i sondy lambda. Samochody z sondą muszą posiadac instalację zawierająca aktuator (silniczek krokowy) sterujacy ilością gazu w zależności od wzkazań sondy lambda
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
mozart04

Post autor: mozart04 »

Ja zrobiłem już jakieś 60 tyś na gazie, zero problemów, warto wlewać olej przeznaczony do silników z LPG.
Ogólnie polecam, śmiga bez zarzutu za nie dużą kaskę.
Awatar użytkownika
zawodowiecleon81
Junior

Post autor: zawodowiecleon81 »

Ja tez mam gaz. Sam zamontowalem sobie bo sie tym tez troche zajmuje. MAm zwykla instalacje mieszalnikowa ( zasysana) bez komputra bo nie mam sondy. Zrobile jak na dzien dzisiejszy 43tys km i zero problemow. Jak gaz jest prawidlowo zalozony to samochod pojezdzi b.dlugo. Trzeba przestrzegac kilku zasad!!!! I do wszystkich - JAK JEST INSTALACJA ZALOZONA OK TO SILNIK SIE NIE NISZCZY - to ze niektorzy mowia ze silnik na gazie wysiadl im po 15 tys to MITY!!!!!!!! nie bywam czesto na forum wiec jak jakies pytania to prosze na maila!
POzdrawiam.
P.S. Moze jakies nowe forum o gazie.
niemożliwe od ręki, cuda w trzy dni !!!
ODPOWIEDZ