znowu skrzynia biegów

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
powerhorse

znowu skrzynia biegów

Post autor: powerhorse »

Co moze byc nie tak jezeli
nie moge wrzucic odrazu po 1 drugiego biegu. Musze najpierw wysrodkowac drazek i pozniej elegancka wchodzi 2. Jak odrazu wrzuce to bedzie zgrzytac. Czasem zazgrzyta tez jak wrzucam 3 bieg.
Moj drazek zmiany biegow lata dosyc luzno na lewo i prawo powiedziliesscie mi wtedy ze to bede wodzidelka. Czy ta 2 tez moze tak dzialac przez te wodzidelka ? Niby to az tak mi nie przeszkadza ale jak czasem ruszam "szybciej" z kims ze swiatel to w momencie wrzucania 2 biegu koles mi na troche odchodzi co mnie drazni :( bo musze go scigac pozniej:(
Ferguss

Post autor: Ferguss »

Mam DOKŁADNIE to samo - 2'ka wchodzi ciężko a przy 3'ce zgrzyt.
Podobno to jakieś czopy czy coś tam. Słyszałem o tym wiele wersji więc się wstrzymuję z naprawą.
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Rychu »

Jak nie wodzidełka to synchronizatory! Ale najpierw może podciągnij linkę i posmaruj ją czymś, może na jakiś czas to pomoże!
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony

Post autor: Dżon Dobra Nadzieja »

Właśnie też mi sie kojarzy, że niedawno ktoś pisał o tym, że jeśli synchronizator poszedł sie pierdzielić to trzeba: bieg--->sprzęgło-->luz-->sprzęgło-->bieg
Obrazek  Obrazek

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem 8)7
Qbis
Junior
Posiadany PUG: 205 1.6 GTI

Post autor: Qbis »

to wina synchronizatora.mam podobnie przy wrzucaniu 3 ale zgrzyt nie wystepuje przy kazdej zmianie.
ODPOWIEDZ