JAK WYMIENIĆ OSŁONY PRZEGUBÓW??
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
JAK WYMIENIĆ OSŁONY PRZEGUBÓW??
hej, jak wymienić zewnętrzną osłonę przegubu w półośce (tej równej długości do XY7, ale nie wiem czy to ma znaczenie że od XY7)
tzn jak dorwać się do tego cieńkiego końca...
II
macie jekieś sprawdzone sposoby na wyjęcie silnika ??:D
tzn jak dorwać się do tego cieńkiego końca...
II
macie jekieś sprawdzone sposoby na wyjęcie silnika ??:D
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
mcpersona nie trzeba wyciągać, wystarczy że wyciągniesz półośkę od strony skrzyni, zdejmiesz krzyżak, który jest na końcu (tylko uważaj na igiełki, żeby nie wyleciały) , zsuniesz starą gumę (tj. osłona zewnętrzną przegubu) po całej półośce aż do miejsca gdzie ściągałeś ten krzyżak i zakładasz nową. Innej metody nie znam. Jest trochę roboty przy tym. Jak już ją ściągniesz to przegub przemyj benzynką cały przed nałożeniem nowego smaru i nowej gumy. Ja jako zacisków użyłem takich plastikowych samozaciskujących sie opasek. Kupiłem je w castoramie. Lepiej trzymaja od tych metalowych. Jedyny minus to taki że trudno się je ściąga, ale myślę że nie będzie takiej potrzeby. Ja u Siebie gumy wymieniałem 1.5 roku temu i jest wszystko OK.
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
BO DO TEJ "CHOLERNEJ PUSZKI" POTRZEBNY JEST NAJLEPIEJ PRZYRZAD W KTÓRY WSADZAMY PÓŁOSKE I SCISKAMY W IMADLE WTEDY PRZECINAKIEM LUB SRUBOKRETEM PRZYSTOSOWANYM DO UDERZANIA MŁOTKEM ROZGINAMY SCIANKI TEJ PUSZKI I PROBLEM Z GŁOWY SAMA SCHODZI
Ostatnio zmieniony 31 mar czw, 2005 1:26 pm przez blaszka, łącznie zmieniany 1 raz.
nie wiem o co ci chodzi z tą puszką. Jedyna puszka która mi przychodzi na myśl to osłona krzyżaka i na to nachodzi wewnętrzna guma półosi ale tego się nie ściąga, to pozostaje w skrzyni. Jak tę puszkę odciągniesz to może polac się olej ze skrzyni. Ty powinieneś ściągnąć osłonę przegubu z tej puszki, jest ona założona na takich metalowych zaciskach. Napisz coś więcej, może będę mógł w stanie coś pomóc. Uważaj na ten krzyżak żeby igiełki się nie wysypały
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
spoko spayky, już wszystko rozbrojone, a krzyżaka nie trzeba rozbierać, wystarczy go zdjąć z ośki, zdejmując pierścień. jak chyba już pisałem, ośki miałem u siebie na biurku, także wyciek oleju mi nie groził. dzięki jednak za szczere chęci.
PS. faktycznie, jakby się te igiełki rozsypały ze wszystkich 3 łożysk, to by było... tylko , że jak one się same bez zdjęcia zabezpieczenia rozsypują, to krzyżak jest do d..y.![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
PS. faktycznie, jakby się te igiełki rozsypały ze wszystkich 3 łożysk, to by było... tylko , że jak one się same bez zdjęcia zabezpieczenia rozsypują, to krzyżak jest do d..y.
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne