Bicie kierownicy przy 100km/h

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Bicie kierownicy przy 100km/h

Post autor: Pieraś »

hejka. wahacze wymienione, prawa koncowka drazka tez, lewa jest ok. luzow na lozyskach nie ma, zbieznosc dzis ustawiona a przy 100 jakos na godzine lekko drzy kierownica...... mam przednie opony zjechane prawie do zera z czego prawa ma wewn. strone ogolocona przez wczesniejsze luzy. czy to opony powoduja takie cos ?? wiem ze od nich wiele zalezy ale nie jestem pewien
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
luzak

Post autor: luzak »

pewnie!! Niewiele zależy od opon? :) stary wywarzenie kół to podstawa, jak opony są już przy końcu swojego żywotu to biją niemiłosiernie, czasami nawet wywarzone. Dodaj gazu i sprawdź czy bicie ustąpi przy wyższych prędkościach. pozdrawiam
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Jak opona jest juz bardzo wyjechana i ma np popękane druty w środku i ogólnie została naruszona jej konstrukcja to może coś takiego powodować u mnie też ostatnio było małe dreżenie spowodowane nie wyważeniem opon zaczynało sie od 100 i w góre to juz cały czas drżało. Może sie na tyle pościerały że nawet jak były wyważone to teraz jset to już inaczej. Albo hmm możę coś innego ale spróbuj przełożyć opony tył przód jak masz z tyłu lepsze. A skoro są zużyte to i tak wartałoby je wymienić
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

musze wymienic bo mam kierunkowe. a z tego co wiem to opony trzeba wymieniac po skosie PP z LT i LP z PT.

p.s. pp - prawy przod itd :>

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Nie wiem czy po skosie ja tylko słyszałem wersje ze po zimie zamienia sie oponki przód z tyłem co by się równomiernie zurzywały. Bo wiadomo jak sie ma naped na przód to się przednie szybciej zużywają. Bo i hamulce to też przecierz bardziej na przód działąją :) :mrgreen:
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

mogą to być opony żle wyważone koła , bicie tarcz albo piast
mnich

Post autor: mnich »

miałem to samo dosłownie do dzisiaj, okazało się że lewa felga z przodu żle była wywarzona. Za sprawdzenie przednich kół i ich wywarzenie zapłaciłem 16zł w centrum Gdańska i od razu inny komfort jazdy :D :D :D
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

to sie wybiore. tez o tym wlasnie na dniach myslalem

ODPOWIEDZ