Coś ze skrzyni biegów!!!

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Mały

Coś ze skrzyni biegów!!!

Post autor: Mały »

Witam wszystkich, mam takie małe pytanko: wychodzi mi jakiś kabelek ze skrzyni biegów (mniej wiecej tam gdzie się łączy silnik ze skrzynią), trzy żyłowy i zakończony kostką. No właśnie i nie wiem do czego on służy ( światła wstecznego działają) :?: Z góry dzięki za pomoc i POZDRAWIAM WSZYSTKICH
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

nie bardzio czaje opisz dokładnie gdzie .rzynia sie łączy na całym obwodzie z silnikiem ale ze skrzyni nigdy żadne kable nie wychadza najwyzej moze być jakas kostka od czujnika ale nie kable
jaki masz silnik
Mały

1,8 D, 4-biegowa skrzynia biegów. Wychodzi faktycznie kabel zakończony kostką ze skrzyni skrzyni biegów Mniej więcej na górze
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

hmm ale jak licznik ci działa i prędkościomierz to dziwna sprawa z rególy na skrzyni jest jeden czujnik od predkościomierza najwyżej moze byc być jeszcze czujnik gmp ale on nie jest na górze
Mały

A co to jest gmp? a prędkościomierz działa (licznik nie i nie wiem dlaczego- czasami działa, a czasami nie)
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Gorny Martwy Punkt - i tak wlasnie od tego to jest czujnik... sluzyl podobno do ustawiania zaplonu...
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Mały

Dzięki, czyli niech SOBIE TAM WISI :lol:
ODPOWIEDZ