Problem jest taki: rozbierałem deskę i licznik żeby zmienić podświetlenie.....i chociaż uważałem jak cholera coś jednak musiałem poruszyć (zauważyłem dopiero po zmontowaniu i odpaleniu) ponieważ zmieniły położenie wskazówki temp. płynu i paliwa! A konkretnie: wskazówka paliwa tak jakby "leży" bezpośrednio na blacie (nie wiem czy działa bo jeżdżę na gazie), a wskaźnik temp płynu zaczyna się od 85st C i poza tym wskazówka jest jakby wyżej i bardziej odstaje od blatu
Czy można to jakoś zrobić nie powodując większych uszkodzeń
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Nie wiem jak z temperaturą jest ale ta od paliwa to też raz mi sie zagięła przy zakładaniu i opierała sie o blat jak sie minuimalnie opier to już nie działa bo ona delikatna jest ale wystarczy rozebrać i ją troszke odgiąć od blatu żeby była przerwa i powinno być OK
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
Ona nie jest zagięta.....tzn ja nie zagiąłem jej "fizycznie"....nawet nie dotykałem tych wskazówek ani nie kładłem licznika blatem na dół, po prostu przy wyjmowaniu musiałem trochę poszarpać, jak odkładałem licznik to też te wskazówki tak sobie latały prawo-lewo, i po prostu jakoś się poprzestawiały wzgledem początkowego położenia A teraz nie wiem jak zrobić żeby tam wróciły
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
odnosnie wskazówek!! moja wskazówka od predkoscimierze jest lekko wygieta na koncówce. Prawie nie widac ale jednak czy to znak ze ktos mogl cos majstrowac?moze ktos np chcial licznik skrecic? druga rzecz to czasem jak jade slysze slusze takie delikatne pukanie w stacyjce (uzaleznione od obortów silnika->im wieksze z tym wieksza czestotliwocia tak puka) co to moze byc? nie chce mi sie bawic w rozbieranie calej stacyjki ale wszelkie solucje mile widziane
Nie no u mnie to im szybciej jade to sa mniejsze wychylenia jak sie tocze to +- 4km/h
a powyzej 100 to drga, przy 200 to juz tak jak wibracje w telefonie