Problem z pompą hamulcową ?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Maciej

Problem z pompą hamulcową ?

Post autor: Maciej »

Silnik który do tej pory chodził cichutko ( względnie bo to diesel 1.8 ) zaczął warczeć. Regularne cykanie-warczenie zależne od obrotów silnika. Odpaliłem samochód ale zdjąłem pasek od wakupompy i tyrkanie ustało. Pytanie co mogło się zepsuć przy lub w okolicach wakupompy lub w niej samej. Widziałem "zestaw naprawczy wakupompy" za 80zł były w nim jakieś uszczelki i membrama. Czy ktoś ewentualnie ma taką pompkę na sprzedaż ? Pasek wygląda na w miarę ok. Jeszcze się za ten temat nie wziąłem więc proszę o jakieś porady.

Pozdrófki z żaglófki
Maciej
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

chyba lepiej bedzie zdobyć używaną a sprawną... ale mogę się mylić

jaki masz profil na głównej stronie?
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

Miałem to samo.
Jakoś nie wiem dlaczego ale nie miałem szczęścia do napraw :wink:
Najpierw pękła membrana i vacu szybko pozbyło sie oleju.....Wyrobiła sie tulejka w korbowodziku... Nic wielkiego dorobiłem tulejkę i kupiłem membrane(35pln) i było ok jakiś miesiąc i... poszła kolejna membrana...potem jeszcze raz ale już dorabiałem później ze skóry:) a w miedzyczasie jeszcze 2razy ta tulejka... W końcu wywaliło cały olej :shock: okazało się, że rozleciało sie główne łozysko i już podarowałem sobie naprawy :wink:
Kupiłem za 150 sprawną pompę i chodziła 3 lata.... Poszła membrana... już nawet nie zaglądałem :wink:
W międzyczasie składałem juz drugi silnik i miałem od niego pompe która chodzi do dziś już 2 rok i oby jak najdłużej :wink:
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Awatar użytkownika
waldemarek_b
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: waldemarek_b »

sprawdź czy jest olej w pompie
P205 1.8D 1984 XUD7
ODPOWIEDZ