Kontrolka ładowania - coś nie tak :-/

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Mały

Kontrolka ładowania - coś nie tak :-/

Post autor: Mały »

Witam wszystkich, tak jak w temacie. Kontrolka (akumulatorek) pali się jeszcze w momencie początkowych 10 s po odpaleniu ( tylko gdy odpalam z samego rana lub po dłuższym postoju), a jak przegazuje to gaśnie i jest ok. Mój PUG niegdy mi tego nie robił i zastanawiam sie co jest nie tak :?: . Może PANOWIE -SPECGRUPA coś doradzicie
- za co będę bardzo wdzieczny :lol:
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

sprawdz najpierw i przeczysc wszystkie styki i kostki na altrnatorze i sprawdz naciag paska przeczysc klemy na akumulatorze
Ostatnio zmieniony 06 cze pn, 2005 11:13 am przez blaszka, łącznie zmieniany 1 raz.
invictus

Post autor: invictus »

To raczej sa szczotki to sa poczatkowe objawy ich zuzycia
koszt jak sam wymienisz to kolo 3 zl
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

a jak to nie pomoże co pisałem to beda szczotki do wymiany tak jak pisze invictus
invictus

Styki i klemy moim zdaniem mozesz przeczyscic tylko dla pozadku bo jezeli po przegazowaniu kontrolka gasnie to wtedy pasek albo szczotki
Osobiscie stawiam na szczotki
W ksiazce Etzolda dokladnie jest opisane jak to wymienic
przy okazji sprawdz czy masz alternator bosch'a jak tak to masz mniej roboty(regulator napiecia mozesz latwo wyjac) bo valeo jest na tyle wredy ze ciezko sie obejsc bez wyciagania calego alternatora
Mały

Wielkie dzięki Panowie, mówiłem żę tu jest SPECGRUPA :lol: pozdrawiam
Mały

Byłem dzisiaj w jednym sklepie motoryzacyjnym i na pytanie "Czy są szczotki do peugeota 205?" dostałem odpowiedź: że takich szczotek w ogóle nie produkują i nie posiadają a sprowadzić też nie sprowadzą i poradzili mi żebym wyjął alternator i może coś mi dopasują :evil: . I odpowiedzcie mi czy to jest KOMPETENTNY SKLEP?? Mi się wydaje, że to jest śmieszne.

Ps. Podjechałem do innego sklepu i tam zajrzeli mi pod maskę (okazało się że mam alternator BOSCH) i kupiłem bez problemu szczotki :lol: - koszt 3,5 zł.
invictus

Przeplaciles 50 groszy :lol: :lol: :lol:
Pozdro;
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

jakbys miał cos kupic za 200zł to by wszystko sprowadzili a ze szczotki kosztuja 3 zł to nawet im sie nie chce po katalogach szukac
invictus

bo tego nie ma w katalogach
Szczotki sa takie same jak np w alternatorze
po prostu napiecie trzeba dobrac jesli chodzi o regulator
ODPOWIEDZ