remont tylnej belki

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
martinop
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 107

remont tylnej belki

Post autor: martinop »

Witam wszystkich fanów 205-tek,
mam pytanie związane z tylnym zawieszeniem, otóż coś mi tam mocno puka. Co to może być? Na pewno będe wymieniał amortyzatory tylne i nie wiem co jeszcze można , tak żeby wszystko było ok. Jakiej firmy amortyzatory najlepiej kupić (byle tanie) i jaki jest koszt pozostałych części do belki, które wymienia się zazwyczaj?
Z góry serdecznie dziękuje za pomoc. :)

po pierwsze dałeś ten temat 3 razy ten sam!!! ( juz usunąłem) a po drugie zachęcam do przejrzenia naszego FAQ pozdro to byłem ja :para: ziooom
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

a dlaczego bedziesz wymieniał amortyzartory byłes juz na badaniu i zle wypadły
pukac moga mocowania metalowo gu,owe belki do nadwozia tez moga pukac ale raczej one piszcza łozyska tylnej belki pukaja wtedy gdy maja wielki luz ze az wahacz lata z kołem

więcej informacji znajdziesz na innych postach o tym temacie jest tu tego pełno moderator powinien to wrzucic w jeden ogólny temat
przemekk

Post autor: przemekk »

witam,

z wlasnego doswiadczenia :

jedna poducha do belki 50 zl , rozpoznasz czy do wymiany to tym ze ta orginalna ci sie rozleci na dwie czesci :)

amortyzatory wedlug uznania (ja mam sahs gazowe zalozone jeszcze przez niemca - nie narzekam)

belka :

zeby sprawdzic czy to ona podnies auto z tej strony gdzie stuka i szarp kolem na wszystkie strony jezeli kolo ma luzy i stuka to belka do roboty a jezeli cale zawieszenie sie rusza to poduszka sie zerwała gdzies

lozyska na jedna strone miedzy 70 a 100 zl

wszystko okaze sie po rozebraniu belki ( ewentualne pytania o to jak to zrobic na priv)

ewentualnie czop do wachacza miedzy 150 a 200 zl + ktos kto ci wyprasuje stary i wprasuje nowy

juz nie mowiac o tym jak by ci sie gniazda w belce wybiły :(
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

za czop 150 zl to chyba jakis wsiowy.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
przemekk

Post autor: przemekk »

a nie wiem nawet jaki w sklepie do francuzów w legnicy tyle kosztowal
invictus

Post autor: invictus »

Czopy to kosztuja 200 jak go potrzebujesz, a pozniej 100 jak juz kupiles.. :P
ODPOWIEDZ