Alarm+centralny gdzie sie podlaczyc do migaczy?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
isilweo

Alarm+centralny gdzie sie podlaczyc do migaczy?

Post autor: isilweo »

witam

czy moze mi ktos powiedziec w ktorym miejscu podlaczyc sie pod migacze alarmem? mam z alarmu wyjscie zdaje sie +12 na kabelku i teraz ten kabelek trzeba jakos podlaczyc pod migacze. nie mam pojecia jak to zrobic bo nic nie rozumiem ze schematow elektrycznych ktore sa w ksiazkach. domyslam sie ze gdzies w skrzynce z bezpiecznikami w ktorejs z wiazek idzie kabel od awaryjnych, moze do niego? tylko ktory to kabel?

z gory dziekuje za pomoc
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

podłączasz sie w kostce od przełacznika kierunkowskazów w wiązce alarmu powinienes miec dwa kable do podłaczenia kierunkowskazów Bierzesz kontrolke wlączasz kierunkowskaz i patrzysz na którym kablu kontrolka bedzie mrugac najpierw lewy kierunek potem prawy
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

jak masz skan tego schematu to przyslij to ci wszystko rozpisze gdzie co i jak
Awatar użytkownika
Pagi
Maniak
Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
Numer Gadu-gadu: 35314
Kontakt:

Post autor: Pagi »

Ja sobie znalazlem kabelki od kierunkow w kostce wchodzacej w panel z bezpiecznikami.
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
isilweo

Post autor: isilweo »

witam.
schemat wkleje tu bo moze sie przyda dla innych.

no ja kilka znalazlem, ale cos nie moge znalesc tych od migaczy. a nie lepiej podpiac sie pod awaryjne? wtedy beda migac wszystkie cztery. pozatym brakuje mi jeszcze kabelka od drzwi, zreszta brakuje mi wszystkiego oprocz +12 i +12 po stacyjce ;)

tu jest schemat
chodzi o podlaczenie gornych kabli i z tych nizej to STOP oraz drzwi.
wystarczylo by mi wiedziec w ktora kostke i w ktory kabel mam sie wpiac w skrzynce. tam po prawej pisze "przeciac przewod pompy paliwa lub zaplonu"

Obrazek
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

w które kostki o dokładnie które kable to ci nie powiem ele opisze inaczej jak to zrobić
po 1 potrzebna bedzie kontrolka
i tak
-biały kabel rozczepiasz na dwa kable i podłączasz pod kable kierunkowskazów najlepiej podpiac sie w kostke od przełacznika właczasz najpierw lewy kierunek i patrzysz kontrolką na którym kablu mruga potem szukasz prawego i tam sie podłaczasz tym rozczepionym kablem pod te kable od kierunków
-czerwony kabel podłaczasz pod plus stały najlepiej znalezc go w kablach od stacyjnki (zalecam) wbijasz dobrze zaostrzona kontrolke w kabel i jak zaswieci to tam masz plus stały
-brazowy do syreny
-zółty podłaczasz do plusa po stacyce(tez zalecam od kabli stacyjki) przekrecasz kluczyk i wbijasz kontrolke w przewód (chyba pomarańczowy) jak kontrolka sie zapali to wyłaczasz zapłon jak zgasnie to masz plus po stacyjce (nie moze sie świecic kontrolka po wyłaczeniu zapłonu)
-pomaranczowy jak w pisie słuzy do zamontowania odciecia zapłonu ale jak nie chcesz to nie musisz tego podłaczac
-czarno czerwony nie podłaczasz zbedne to jest (jak chcesz oczywiscie ) a jak chcesz to kabel od światła stopu znajdziesz przy czujniku stopu przy pedale
-szary nie moge odczytać co to jest :!: :!:
-niebieski podłaczasz pod czujniki krańcowe klap i drzwi czyli szukasz kontrolka kabla na którym pojawi sie plus po otwarciu dzrzwi (jak sie zaswieci kontrolka po otwarciu drzwi to bedzie ten kabel , jak wszystkie krańcówki sa zsynchronizowane to wystarczy pod jeden kabel , napewno wszystkie drzwi sa zsynchronizowane klapa moze miec osobny kabel
-zielony fioletowy prawdopodobnie chodzi tu o podpiecie sie pod centralny zamek zeby zamykał sie i otwierał i pilota alarmu
reszty kabli nie moge odczytac bo skan niewyrazny
miłej pracy
Awatar użytkownika
zawodowiecleon81
Junior

Post autor: zawodowiecleon81 »

Panowie!
Nie kombinujcie przy kostce od przełączników kierunkowskazów! Najłatwiej ( tak u siebie zrobilem ) podłączyć się do włącznika awaryjnych! Spaliłem ze dwa bezpieczniki ale to chyba nie problem!
Pozdraiwiam
niemożliwe od ręki, cuda w trzy dni !!!
ODPOWIEDZ