Przednie łożyska
- fly2b3
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Przednie łożyska
Witam
Czy w naszych Pug'ach przednie lożyska się czymś różnią ??
Chodzi mi raczej o różnice między Diesel/np. Junior/GTI/CTI/i ABS
kto wie niech się pochwali - please
Czy w naszych Pug'ach przednie lożyska się czymś różnią ??
Chodzi mi raczej o różnice między Diesel/np. Junior/GTI/CTI/i ABS
kto wie niech się pochwali - please
- Rychu
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Łożyska czego?? Kół??
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
GTI 1,9, 1,6 i TD miały inne.
Chociaz 1,6 i TD nie jestem do końca pewny...bo piasta ma takie samo wejście na półoś jek cała resta...
Z ABS napewno półoś jest inna ale nie wiedziałem ze łozysko
Reszta czyli wszystkie benzyny do 1,6 i diesele miały to samo.
Najtańsze kosztuje 50pln
Chociaz 1,6 i TD nie jestem do końca pewny...bo piasta ma takie samo wejście na półoś jek cała resta...
Z ABS napewno półoś jest inna ale nie wiedziałem ze łozysko
Reszta czyli wszystkie benzyny do 1,6 i diesele miały to samo.
Najtańsze kosztuje 50pln
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
mam pytanie o przednie lozysko.
ma minimalny luz prawie nie wyczuwalny ... pojezdzi troche jeszcze ??
nic nie szumi i nie huczy .... czasem zdarza sie ze jak mam np. 80-90 i wcisne gaz to wtedy wyczuwam jakby takie tyci drgania gdzies jakby na polosiach te okolice
- w trabim tak mialem ze mialem spory luz to tak wlasnie przy 80 jak dawalem gaz to bylo podobnie tyle ze znacznie mocniej
EDIT:
jeszcze jedno .... czy moze byc tak ze ten minimalny luz wynika z tego ze np sruba niedociagnieta ?? (poluzwana samoczynnie)
jesli tak to czy sa jakies ograniczenia co do sily dokrecenia
ma minimalny luz prawie nie wyczuwalny ... pojezdzi troche jeszcze ??
nic nie szumi i nie huczy .... czasem zdarza sie ze jak mam np. 80-90 i wcisne gaz to wtedy wyczuwam jakby takie tyci drgania gdzies jakby na polosiach te okolice
- w trabim tak mialem ze mialem spory luz to tak wlasnie przy 80 jak dawalem gaz to bylo podobnie tyle ze znacznie mocniej
EDIT:
jeszcze jedno .... czy moze byc tak ze ten minimalny luz wynika z tego ze np sruba niedociagnieta ?? (poluzwana samoczynnie)
jesli tak to czy sa jakies ograniczenia co do sily dokrecenia
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
eheh luzik dzieki za odpowiedz
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
- pawlos23
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 306 Kombi
- Numer Gadu-gadu: 1974065
To wkońcu jak wyjać te łożysko?
A i jak dobrać sie do łozyska półosi?
A i jak dobrać sie do łozyska półosi?
http://www.pawlos23.205.pl
205 GT Leżak 1.4 XY8 teraz 306 Kombi
z przodu ograniczeń raczej nie ma, dopierdalasz kluczem ile wlezie , co do tyłu to tak. Łozysko samemu trudno wymienić bo trzeba miec specjalną prase do wkładania łożysk w piaste. Jak zrobisz to młotkiem to moze sie zjebac, bo podczas uderzenia może ulec pęknięciu. Może się również udać ale jego żywotność może być krótsza.invictus pisze:Ograniczenia sa, sruba jest zbijana wiec sama raczej sie nie odkreci... -sproboj dociagnac -na jakis czas pomoze ale nie na dlugo...
PS -nie cche byc przez ciebie wycalowany
- pawlos23
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 306 Kombi
- Numer Gadu-gadu: 1974065
no dobra a łozysko półosi; tez trzeba mieć prase?
http://www.pawlos23.205.pl
Spayky pisze: z przodu ograniczeń raczej nie ma, dopierdalasz kluczem ile wlezie , co do tyłu to tak. Łozysko samemu trudno wymienić bo trzeba miec specjalną prase do wkładania łożysk w piaste. Jak zrobisz to młotkiem to moze sie zjebac, bo podczas uderzenia może ulec pęknięciu. Może się również udać ale jego żywotność może być krótsza.
E tam -wystarczy albo imadlo albo grubsze deski i mlotek -bedzie gicior no ale wiadomo jak we wszystim odrobina wyczucia
Zadnej prasy nie potrzeba