wielki problem, gasnie nie chce odpalic.... HELP!

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
luzak

wielki problem, gasnie nie chce odpalic.... HELP!

Post autor: luzak »

problem mój jest taki, dopóki jedzie jest wszystko ok, jak się zagrzeje i stoi na wolnych obrotach CYK i gasnie- nie da sie go odpalic, czekam az ostygnie- znowu wszystko jest ok -> jedzie... do poki znowu nie zejdzie na wolne obroty i nie pochodzi na nich chwile.. potem znowu gasnie, musze czekac az ostygnie i dopiero odpala. Podczas gdy gasnie na wolnych jak sie go dluuuugo przypaluyje na rozruszniku odpali przegazuje sie i znowu zgasnie.... podczas krecenia rozrusznikiem wskazowka z obrotow skacze 1-4 tys, ale tez nei zawsze.... co to jest? dzisiaj mi sie tak stalo :(
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

hemmm a co to za silnik??
bo jakoś nie pamiętam..
u mnie dzieje się podobnie, ale to dlatego, że nie zwykłem używać ssania, i mam dolot tylko chłodnego powietrza, po jakimś czasie jest ok.. ale to gaźnik..
luzak

1,4ccm 75km monowtrysk
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

o cholera!!!
z 1,4 cm3 taka moc.... niezła jazda.. słyszałem że na wtrysku to inna gadka, ale żeb aż tak.... 8)
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
rafi

Post autor: rafi »

Miałem tak w 1.9 gti czujnik temp. byl walnięty,po prostu temp. silnika odczytywał jako za wysoką,po ostygnięciu ok.zacznij od tego.
invictus

Post autor: invictus »

no i jeszcze mozesz sprawdzic potencometr przepustnicy bo to on zalacza bieg jalowy.
Ostatnio zmieniony 30 cze czw, 2005 11:02 am przez invictus, łącznie zmieniany 1 raz.
cyborg
Uzalezniony
Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cyborg »

1,4 monowtrysk nie ma potencjometru przepustnicy
putbill

Post autor: putbill »

ma tylko dwu krańcowy otwarte - zamknięte
invictus

Post autor: invictus »

aaa no to looz :oops:

tylko jak ma otwarty-zamkniety to powinien zalaczac przy "zamknietym" bieg jalowy bo inaczej do czego by sluzyl?? ale jezeli nie to w takim razie to co powiedzial rafi to chyba jedyna mozliwosc
putbill

Post autor: putbill »

rafi pisze:Miałem tak w 1.9 gti czujnik temp. byl walnięty,po prostu temp. silnika odczytywał jako za wysoką,po ostygnięciu ok.zacznij od tego.
Ja właśnie wymieniłem czujnik temperatrury silnika na nowy dałem 55 zł :evil: i nic bez zmian, sonde lambda 80 zł :evil: i nic zostala mi przepustnica bo mam nie regularne objawy sadni a nawet tydzien ze jest oki a nieraz do dupu duści się przerywa gasnie na jalowym a przejade 1 km i jest oki, także padło na potencjometr przepustnicy
luzak

pojade jeszcze do serwisu na komputer, może mi coś ciekawego powiedzą....
luzak

No dobra to teraz pytanie z serii głupich..... gdzie jest czujnik temp?
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

W GŁOWICY Z PRAWEJ STRONY CZYLI OD STRONY SKRZYNI
Konserwa

Post autor: Konserwa »

ja stawiam na ten jebany potencjometr, bo jak obserwuj ete objawy to w 90% procentach przez te potencjometr. I ja mam tak samo i kompiszce pokazuje błąd potencjometra.
ODPOWIEDZ