Pytanie o szerokie gumy w tylnich nadkolach

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
krzycho

Pytanie o szerokie gumy w tylnich nadkolach

Post autor: krzycho »

Witajcie

W swoim P205 Junior mam wrzucone koła 185/55 r 15 (tylko nie zaczynajmy tematu opory toczenia kontra moc pojazdu,ok ? :) ). I teraz mam pytanie jak ludziska wkładają jeszcze większe felgi i szersze opony albo dodają dystanse i do tego całość obniżają na belce skoro u mnie przy seryjnym zawieszeniu i nadkolach opona ma góa centymetr luzu z każdej strony ?. Rozumiem że można odsunąć od ściany bagażnika ale po drugie stronie jest przecież zewnętrzny rant nadkola będący zgrzewem wytłoczki nadkola i zewnętrznego poszycia tylniej części nadwozia.

Chciałbym wrzucić większe i szersze opony i założyć poszerzenia od NMike ale one mi nic nie dadzą dopóki nie zrobie coś z tym rantem. A może modele GTi mają tą część szerszą (większe i szersze tylnie nadkola ) ?

Poradzicie klubowicze coś w tej kwestii ?

Krzysiek
Awatar użytkownika
misiek22
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: misiek22 »

podobno błtoniki w GTI są szersze od zwykłych 205 :wink:
Peugeot 205
1.9GTI
krzycho

znaczy się o tych z przodu to wiedziałem ale że nadkola z tyłu też to nie wiedziałem i zastanawiam się po pierwsze czy to prawda a po drugie jeżeli tak to o ile ? Bo wizualnie aż takiej dużej różnicy to nie ma
. A niektórzy wkładają oponki nawet 225 r 17 i jeszcze samochód na glebe na maxa rzucają. I ja się pytam czy to tak bez przeróbek czy też palnik w dłoń i weca ?
Awatar użytkownika
Piweł
Junior

Re: Pytanie o szerokie gumy w tylnich nadkolach

Post autor: Piweł »

...
Ostatnio zmieniony 28 gru czw, 2006 12:45 am przez Piweł, łącznie zmieniany 1 raz.
Ex 205 GTi...
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

Post autor: Yahoo »

jasne, że GTi ma szersze błotniki - tylne i przednie też
krzycho

To smutne że będę go musiał potraktować palnikiem :cry: Chyba że zrobie pierwszą terenówke w klubie i zamaist obniżać to podniose o ząbek. To byłby nawet niezły pomysł...
krzycho

W takim razie zadaje pytanie od czego włożyć amory na przód żeby były trochę wyższe ? Od 306 mogą być ? Ciekawe o ile sa dłuższe ?
ODPOWIEDZ