Pomóżcie proszę - miska olejowa

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Maszhasz

Pomóżcie proszę - miska olejowa

Post autor: Maszhasz »

Witam mam mala zagwostke mam puga 1,4 benzyna silnik lezacy i ostatnio pekla mi miska olejowa a mam okazje za grosze kupic nowa od GTI tylko czy ona bedzie pasowac do zwyklego puga?? :? Z gory dzieki za pomoc
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: TOMBIKE »

hmmmm....sam sobie odpowiedz, ja mam okazje kupic buty na 10 latka, myslisz ze podpasują?? ;)
Ferguss

Post autor: Ferguss »

kurcze chyba nie będzie pasować, tak czy owak miska na złomie do leżaka kosztuje 30zł
Maszhasz

Skad moge wiedziec ze GTI ma inna miske niz zwykly??? Patrzac na chlopski rozum i to 205 i to prawda?? No dam glupi przyklad miska maluchowska pasuje do kazdego malca i 600 i 650 oraz bis prawda?? :P A miska dlatego mnie nteresuje bo jest aluminiowa i zebrowana!! Dzieki za pomoc
Ferguss

Maszhasz pisze:Patrzac na chlopski rozum i to 205 i to prawda??
wszyscy zapewne chcieliby aby to było takie proste :) wówczas nie byłoby takich problemów z dostaniem niektórych części ;)
invictus

Post autor: invictus »

No raczej...
Problemu by nie bylo gdyby sprzedawcy potrafili jeszcze czytac katalogi :wink:
Miska jest inna
Ferguss

taaa, a najlepiej jak wyciągnie taki tępak katalog z 1989 roku w języku niemieckim i szuka nie wie czego, no bo jak znaleźć część skoro nie wie się jaką ma niemiecką nazwę, co lepsze sklepy to mają już dla takich głupków osobne katalogi z poszczególnymi zamiennikami, ale cóż... ;)
invictus

Ja trafilem na asa ktory mi uszczelke pod pokrywae zaworow zla dal - mial rysunek i nie spojrzal jak mi uszczelke dawal... Trochce sie wq*** jak przyjechalem natepnego dnia to niezly raban im zrobilem, bo cos takiego to jest czysty brak szacunku dla klienta...
Ferguss

to jak już robimy mały OT, to przypomina mi się jak pojechałem po pasek klinowy do Polo, nie dość że czekałem na niego 3 dni, bo tyle go sprowadzali (oczywiście wg numeru z katalogu) to jak przyszedł, to okazało się że jest o 5mm za gruby i za długi o troszeczkę (troszeczkę= :shock: 8cm :shock: )
jak później się okazało dla asa ze sklepu Polo to Polo, nieważne że diesel czy benzyna, nieważne czy rocznik 86 czy 98..., no bo to Polo i to Polo :lol:
Maszhasz

Dobra no ale naprzyklad amorki i sprezyny od GTI da rade wsadzic do zwyklego puga :D Wiec pomyslalem ze moze miske tez sie uda zastapic :) Tylko wciaz zastanawia mnie jedno! Czy jestescie pewni w 100% i czym sie roznia te miski poza glebokoscia? Tamta ma inny rozstaw srub? Jest szersza wieksza ? A wogole ktos porownywal kiedys te miski? czy tak tylko wam sie wydaje??
invictus

Nie wiem czym sie roznia ale sie roznia -to nie znaczy ze nie podpasujesz... jakos. :wink:
1.4 to silnik TU a GTi to XU predzej dopasujesz od jakiejs 106

PS Sprobuj zalozyc np kolektor dolotowy od GTi albo wachacze albo... i tak bez konca.
W koncu to 205 :P :wink:
Maszhasz

Nie no wiesz nie chce sie klocic ani modrzyc!! Tylko jestem ciekaw czy ktos je porownywal kiedys i czy tak w 100% nie pasuje czy tylko chyba! Ktos sobie da jaja uciac ze nie pasuje? Wiem ze kolektor czy wachacze i kupa innych rzeczy nie pasuje ale sa tez rzeczy ktore da sie przypasowac prawda :?
Ferguss

Skoro Tombike i Invistus Tobie napisał, to powinno Tobie wystarczyć. Kto jak kto, ale oni mają pojęcie o silnikach :)
Awatar użytkownika
Piweł
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Piweł »

...
Ostatnio zmieniony 28 gru czw, 2006 12:35 am przez Piweł, łącznie zmieniany 1 raz.
Ex 205 GTi...
Ferguss

ODPOWIEDZ