Problem z dziadkiem... stary ale jary... 205 '83

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
jurkils1

Problem z dziadkiem... stary ale jary... 205 '83

Post autor: jurkils1 »

Witam
Mam problem z moim 205 z lezacym silnikiem (chyba talbota) i skrzynia w oleju silnikowym. A ten problem to powiekszona glosnosc od niedawna i nie wiem czy to rozrzad czy moze cos innego... a chcialbym jeszcze nim pojezdzic.. krotko mowiac jak pracuje na wolnych obrotach (a pracuje w miare rowno) i stoi sie przed to pod maska smiga cyganska kapela i pluton janczarow z fanfarami. Ciut sie boje bo nie do konca znam przebieg auta bo licznik kilometrow stoi odkad pamietam a ja juz nim zrobilem okolo 40000 km. Jak pojechalem z nim do peugeota to mechanicy pokazywali sobie jeden drugiemu co jest co w moim aucie - kompletnie nie mieli pojecia... A u gaznikowca dowiedzialem sie ze regulacja zaworow moze silnikowi zaszkodzic bo to stary i ma swoje luzy i walek rozrzadu itepe... HILLLFEEEE!!!!! POMOCYYY !!!!!! HELP !!!!!
rafi

Post autor: rafi »

Sprawdź krzywki w klawiaturze zaworów-mogą być wyrobione i dlatego jest głośny,ale najpierw wyreguluj zawory.Rozrząd raczej nie,w tym silniku jest hydrauliczny napinacz łańcucha rozrządu wiec musiałby być bardzo rozciągnięty łańcuch żeby hałasował.
jurkils1

ok dziekuje a czy tego typu czesci sa do dostania??

aa no i kto to moze zrobic?? czy jechac do peugeota czy sa jacys zaufani mechanicy...

zamiast pisać post pod postem, to używaj opcji EDYTUJ - moderator
rafi

Post autor: rafi »

Krzywki klawiatury są takie same jak w silnikach Renault 1.4.Z tym że są dość drogie.Lepsze wyjście to wysłać klawiature do regeneracji np. do Świątka,koszt powinien być niewielki.Ja za regenerację klawiatury+przeróbkę wałka na sport zapłaciłem 380 zł.
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

albo dostac uzywke, z tym raczej ni ebedzie problemu, koszt moze ze 100 zl... ;))
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: TOMBIKE »

kiedys to bedzie klasyk.....
jurkils1

heheheh tombike powinno byc jeszcze dalej pociagniete haselko FOR ME FOR EVERYONE... a wracajac do meritum czyli tej klawiatury to chyba kupie uzywke... i tak dla szanownej wybranki nie do konca pasuje 205 bo ponoc za stary i pewno bede musial kupic 2 car...
ODPOWIEDZ