Witam, więc po pierwsze primo: nie wiem czy wybrałem odpowiednie forum do mojego pytania
a po drugie primo pytanie brzmi tak:
Gdzie chowacie takie pierdołki jak klucz do kół, lewarek czy jakies klucze? Czy jest spacjalny schowek na tego typu pierdołki? bo u mnie to zajmuje duuużo miejsca
Oryginalnie w Pugu masz miejsce przeznaczone na klucz do kół i lewarek - pod maską silnika, we wnęce za prawym reflektorem (tym od strony pasażera). Klucz mocujesz na ściance (są tam plastikowe uchwyty), a lewarek przykręcasz do nadkola (gwintowana tuleja).
Wszystko to ma zastosowanie, gdy posiadasz oryginalne akcesoria do serwisowania kół
...:: Postrach Zielonogórskich Ulic ::...
............Przerażająca Moc 45KM.............
Pokombinuj z jakąś skrzynką, czy kuferkiem - zawsze można wozić to w bagażniku. U mnie "pierdółki" jeżdżą w plastikowym składanym koszu (w markecie kosztuje 8-9zł) w bagażniku.
ja mam klucze itp rzeczy w skrzynkach w bagażniku lub jak jest wąski pojemnik to mozna go pod fotel ale lewarek tam nie wejdzie na podnosnik najlepsze oryginalne miejsce pod maska po lewej stronie stojac od przodu za lampa jest tam i miejsce na klucz do kol i lewarek
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
To jest dobry pomysł ale jak to przymocowac tak żeby to nie jeździło po całym bagażniku to jest problem. Może na jakieś paski czy coś, tylko z czym to złączyć??
U mnie skrzynka nie przemieszcza się - stoi na wykładzinie, jaka była standardowo w bagażniku. Myslałem niegdyś o zakupie maty antypoślizgowej, ale byłem chyba przewrażliwiony
Poza tym takie pierdóły, jak trójkąt ostrzegawczy, czy folia aluminiowa na przednią szybę, wożę przypięte do oparcia tylnej kanapy - za pomocą pasa gumowego zakończonego haczykami, zaczepionego pomiędzy zawiasami oparcia.
jak jeszcze jezdzilo moje cudo to lewarek i klucz byl z przodu oryginalnie, a reszta pierdol w skrzyneczce plastikowej w bagazniku. jak jest skrzyneczka w miare sensownych rozmiarow i na zakretach zbyt szubko nie latasz to wszystko jest luz
albo jak juz napisal jitter to swietna sprawa do przytrzymywania bagazu w ogole jest cos w stylu gumy ew. cos ala gruby sznurek(rozciagliwy) i na koncu haczyki i jak dobrze zaczepisz to nie ma bata ze cos bedzie latac w bagazniku
W jednym piśmie motoryzacyjnym chyba był to AutoŚwiat czy coś takiego był opis w takiej sprawie. Propobnowali żeby do metalowych części w bagażniku (nadkola jakaś rama itp.) przykręcić tak jak pisze Jitter gumowe paski. Jak pokazywali na fotkach to wyglądało całkiem fajnie