Wymiary silentblocków ?
-
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
Wymiary silentblocków ?
Chcę sobie zrobić silenblocki wahaczy na przód z ertalonu (poly) i nie wiem za bardzo jakie powinny być ich wymiary, widziałem że Kaktus jakiś czas temu sprzedawał takie i to właśnie chcę wytoczyć, może ktoś coś wie ?
Pug 205 1.9 GTI - B-Grupa powraca ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
-
- Nowicjusz
hej, no jasne ze chce oszczedzac
mam dostep do tokarki a jak sprawdzalem w necie to koszt poliamidu to kolo 20 zl/kg wiec nie wiem ile moglbym sobie takich silentblockow natrzaskac
w kazdym razie wahacz mam, ale nie wiem jak bardzo to ma byc ciasno spasowane i jaka musi byc szerokosc tego pierscienia o wiekszej srednicy stad pytania, a moze ktos wie ktory PA uzyc tez PA6 czy moze PA66 albo moze jeszcze jakis z dodatkami ? ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Dlatego ja sie nie bawie w robienie tego samemu, wszak to element zawieszenia. Bedzie za luzne - bedzie kijowo, bedzie za ciasne - uszkodzisz wahacz, a jaki teraz dobrac material? Poliuretan, Tefoln, Ertalon, Poliamid? W dodatku kazdy z tych kompozytow wystepuje w roznych odmianach.
Mozna eksperymentowac... ale czy wtedy rzeczywiscie wyjdzie taniej?
Jezeli robilbym sam, to na twoim miejscu kupilbym orginalne tuleje i na ich podstawie robil te z kompozytu.
Mozna eksperymentowac... ale czy wtedy rzeczywiscie wyjdzie taniej?
Jezeli robilbym sam, to na twoim miejscu kupilbym orginalne tuleje i na ich podstawie robil te z kompozytu.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
-
- Nowicjusz
hmm no tez jest w tym troche prawdy, choc nie wydaje mi sie ze ludzie ktorzy to dorabiaja tak bardzo sie przejmuja czy rzeczywiscie musi byc taki wcisk czy taki a kupowac zestaw 4 kawalkow tworzywa za 400 zl, to chyba nieporozumienie, a te ktore ty montowales latwo wchodzily czy prasa czy jak ? nie masz zapewne wymiarow
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Wymiarow nie mam, a nawet jak bym mial to bym nie podal. Gosciowi obiecalem ze dotrzymam tajemnicy, on zainwestowal kiedys, eksperymentowal i teraz jakiegos grosza sobei na tym przyrabia.
On kroi 35zl/silentblok i jak dla mnie jest to przyzwoita cena, bo renomowane firmy biora po 80zl za silentblok.
On kroi 35zl/silentblok i jak dla mnie jest to przyzwoita cena, bo renomowane firmy biora po 80zl za silentblok.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
-
- Nowicjusz
>Kaktus: hmm nie no jasne, skoro gosciu sie nameczyl to jego biznes, myslalem ze poprostu podales mu jakie ma zrobic
a co do pasowan to wszystko pieknie tyle ze to jest elastyczne przeciez, wiec jak chcesz to pasowanie mierzyc skoro w zaleznosci od materialu bedziesz mial rozne wciski ?
a co do pasowan to wszystko pieknie tyle ze to jest elastyczne przeciez, wiec jak chcesz to pasowanie mierzyc skoro w zaleznosci od materialu bedziesz mial rozne wciski ?