Czy duzo sie traci mocy przy instalacji lpg???
- ZdZiChU
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
Czy duzo sie traci mocy przy instalacji lpg???
Szczegolnie mnie interesuje opinia posiadaczy 1,9!Zastanawiam sie tezx nad sekwencyjnym?
zapewne moja odpowiedź Ciebie nie zainteresuje, bo mam 1,4 gaźnik , ale i tak się wtrącę - aktualnie mam tak wyregulowane, że nie ma kompletnie róznicy. Chociaż przez moment odkręciłem zawór regulacji i szedł na lpg lepiej niż na benie - no ale również wzrosło spalanie.
Jako firmowe autko mam Fiata Seicento na gaz i on zdecydowanie idzie lepiej na lpg no i szybciej
Na autobahnie na benie poszedł max 155km/h, a na lpg udało mi się go rozpędzić do.... 170km/h - ale nikomu nie polecam takiego elsperymentu prędkości takim małym autkiem...
Jako firmowe autko mam Fiata Seicento na gaz i on zdecydowanie idzie lepiej na lpg no i szybciej
Na autobahnie na benie poszedł max 155km/h, a na lpg udało mi się go rozpędzić do.... 170km/h - ale nikomu nie polecam takiego elsperymentu prędkości takim małym autkiem...
jesli chodzi o silnik 1.9
znajduje sie tam przeplywomierz klapkowy - aby poprawnie to dzialalo musisz dac bardzo restrykcyjny mikser a to spowoduje strate osiagow. i jak juz porownujemy do benzyny to nie wystarczy przelaczyc na pb wyjmijcie sobie z dolotu mikser i przejedzcie sie na benzynie :):):):):):)
sekwencyjny obnizy moc niewiele tak do 10 % (jesli bedzie dobrze zalozony i wyregulowany) czyli praktycznie niezauwazalnie ale trzeba pamietac ze jakakolwiek instalacja lpg swoje wazy wiec i z tego powodu gorsze osiagi....
znajduje sie tam przeplywomierz klapkowy - aby poprawnie to dzialalo musisz dac bardzo restrykcyjny mikser a to spowoduje strate osiagow. i jak juz porownujemy do benzyny to nie wystarczy przelaczyc na pb wyjmijcie sobie z dolotu mikser i przejedzcie sie na benzynie :):):):):):)
sekwencyjny obnizy moc niewiele tak do 10 % (jesli bedzie dobrze zalozony i wyregulowany) czyli praktycznie niezauwazalnie ale trzeba pamietac ze jakakolwiek instalacja lpg swoje wazy wiec i z tego powodu gorsze osiagi....
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
invictus pisze:http://auto.gazeta.pl/wysokieobroty/1,4 ... 94540.html
jak kogos to interesuje jeszcze
maly OT: Invictus masz zajebisty emblemat ten zwierzak wyglada jakby sie jakiejs Pani nastawial :D:D
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
hehe a co wywalony jezyk robi na wierzchu ??
leci na panienke a Ty tu o medytacjach
leci na panienke a Ty tu o medytacjach
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA