Miałem napisać o tym wcześniej, ale jakoś czas mi nie pozwolił dłużej na necie zabawić. Problem tyczy się tego, że przy dłuższym postoju (7-9 godz) w ciepłe/gorące dni (niekoniecznie na słońcu), mój PUG szarpie niemiłosiernie na drugim biegu. `Jedynka` ciągnie normalnie, przy dwójce czasem mam chęć poprostu schować się pod deskę rozdzielczą bo wyglądam jakbym pierwszy raz za kółkiem siedział:| żeby silnik nie zgasł, muszę mieć na maks prawie wciśnięte sprzęgło... tak jest przez jakieś kilkanaście sekund zanim wrzuce `trójkę` - wtedy wraca do normy.
Na mechanice samochodowej znam sie jak Mickiewicz na fizyce kwantowej, ale możliwe że ma to jakieś powiązanie z tym, że... mój PUG potrafi przyspieszać na `dwójce`, mimo że w tym czasie `wietrzę` sobie nogi... są między tymi przypadkami (szarpania i przyspaszania /akurat na dwojce(!)) zależności i o co się rozbiega, że takie cyrki moje `lwiątko`odstawia?:(
Co może być tego przyczyną?
- perunvit
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Obecnie brak. Puscilem za godziwa cene 205 LOOK, ktory u kupca zdetronizowal jako 1 auto Golfa IV;]
- Numer Gadu-gadu: 0
Co może być tego przyczyną?
Adin, dwa, tri, cityry, piat... 205
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
hmmm........ mozliwe zeby np. w skrzyni kolo zebate 2go biegu bylo walniete ??
nie ma zgrzytow ?? (ja sie nie znam to tylko domysl)
nie ma zgrzytow ?? (ja sie nie znam to tylko domysl)
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
a próbowałes go przeciągnąć na 1-ce a potem wrzucić dopiero dwójke jaki masz motor?
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- perunvit
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Obecnie brak. Puscilem za godziwa cene 205 LOOK, ktory u kupca zdetronizowal jako 1 auto Golfa IV;]
- Numer Gadu-gadu: 0
Sorki że tak długo nie odpowiadałem ///czytaj opis///
Pieraś - zgrzytów nie ma żadnych
Sebek - sprawdzałem to już wcześniej i przeciągałem go na 1 do granicy rozsądku, nie mniej jednak to nie jest to. Co do motorka to 1.1 na automatycznym ssaniu (o to chodziło?)
bipi - Z mojej strony raczej to nie sprzęgło, nie jestem dobrze w temacie mechaniki (o czym wspomniałem), ale sprzęgło pracuje bez zarzutów na innych biegach, tak więc to chyba nie to.
Z mojej strony dodam; czy możliwe żeby to było pod wpływem temperatury/nasłonecznienia? Odkad zrobiło się chłodniej (a i parkuję w cieniu) objawy jakby ustąpiły... tylko dlaczego tak się dzieje? No chyba nie powinno? Teraz już "bądź człowieku mądry" i "wąchaj" czy to coś z pojazdem czy to czynniki atmosferyczne:/ Naprawdę, jazda jaką mój PUG odstawiał na dwójce... wpuścice kiedys 10 letnia dziewczyne do normalnego auta a jej jazda wyglądała by lepiej:P
Pozdr.
Pieraś - zgrzytów nie ma żadnych
Sebek - sprawdzałem to już wcześniej i przeciągałem go na 1 do granicy rozsądku, nie mniej jednak to nie jest to. Co do motorka to 1.1 na automatycznym ssaniu (o to chodziło?)
bipi - Z mojej strony raczej to nie sprzęgło, nie jestem dobrze w temacie mechaniki (o czym wspomniałem), ale sprzęgło pracuje bez zarzutów na innych biegach, tak więc to chyba nie to.
Z mojej strony dodam; czy możliwe żeby to było pod wpływem temperatury/nasłonecznienia? Odkad zrobiło się chłodniej (a i parkuję w cieniu) objawy jakby ustąpiły... tylko dlaczego tak się dzieje? No chyba nie powinno? Teraz już "bądź człowieku mądry" i "wąchaj" czy to coś z pojazdem czy to czynniki atmosferyczne:/ Naprawdę, jazda jaką mój PUG odstawiał na dwójce... wpuścice kiedys 10 letnia dziewczyne do normalnego auta a jej jazda wyglądała by lepiej:P
Pozdr.
Adin, dwa, tri, cityry, piat... 205