sparwdziłem poziom oleju.... ;/

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak
Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
Numer Gadu-gadu: 2800082

sparwdziłem poziom oleju.... ;/

Post autor: grzechuuu205 »

sprawdziłem poziom oleju... i jest z 10 mm ponizej min... ;/ a jutro z rana musze jechac jakies 100km... mam kupiny olej mineralny castrola (ale niewiem jaki był wczsnie) ale sądząc po zapachu i osadzie czarnym-- był to raczej minerlany tez... wiec moge dolac tak tak z pół litra? zeby mi sie nie zatarł jutro...a wieczorem go wyminie (jakie są zagrożenia... gdzy by np. był wczesniej lany olej innej firmy (bo chyba Valvoline był lany) plisss help
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu :) :)
Obrazek
invictus

Post autor: invictus »

jezeli innej firmy to raczej problemu nie bedzie(gorzej jak byl np semi, ale i tak nic nie powinno sie stac).
Zalej tym i sie nie przejmuj
Awatar użytkownika
szmergiel
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: szmergiel »

w takiej sytuacji jak masz poniżej min. to lej jakikolwiek<byle nie słonecznikowy:P>, mieszając syntetyka z mineralnym kaszany nie zrobisz <gdzieś kiedyś ktoś pisał, że wtedy taki wymieszany syntEtyk jak mineralny siem zachowuje>. a jak już bedziesz miał chwilke, to wymien cały olej na nowy i już. napewno mieszanie różnych olei, o róznych klasach i parametrach nie jest dobre, ale przy jeżdzie z poziomem 1cm poniżej min. jest delikatnym wykroczeniem. POZDRO!!
ODPOWIEDZ