cos z hamulcami chyba
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
cos z hamulcami chyba
cześc klubowicze!
jechalem sobie dzisiaj do szkółki az nagle mój Pug przstał ciągnąc;/ (miałem gaz w podłodze a on zwalniał) wiec zatrzymałem się na poboczu, wrzuciłem luz i przygazowałem i wszystko było OK. ale autko nawet z górki na luzie sie nie chciało toczyć... wiec cos z hamulcami chyba było.. bo odczekałem jakaś minute i wszystko juz znowu było OK... co to sie działo?? (aha kumpel sparwdział temperature kołpaków i po lewej stronie z przodu był lekko ciepły..., wiec moze sie zapiekły caciski czy co?;/) pomóżcie...
jechalem sobie dzisiaj do szkółki az nagle mój Pug przstał ciągnąc;/ (miałem gaz w podłodze a on zwalniał) wiec zatrzymałem się na poboczu, wrzuciłem luz i przygazowałem i wszystko było OK. ale autko nawet z górki na luzie sie nie chciało toczyć... wiec cos z hamulcami chyba było.. bo odczekałem jakaś minute i wszystko juz znowu było OK... co to sie działo?? (aha kumpel sparwdział temperature kołpaków i po lewej stronie z przodu był lekko ciepły..., wiec moze sie zapiekły caciski czy co?;/) pomóżcie...
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
MIAŁEM KIEDYŚ COS TAKIEGO ALE TO CHYBA BYŁA WINA PALIWA
PRZED WYJAZDEM DO SZCZECINA ZATANKOWAŁEM ZA 20ZŁ (OK 5L) NA DRODZE SZYBKIEGO RUCHU AUTO ZACZEŁO ZWALNIAC OD CZASU DO CZASU NIE POMAGAŁO NAWET DODAWANIE GAZU NORMALNIE TRACIŁO MOC NAWET PARE RAZY MUSIAŁEM STANAC ZGASIC ODPALIC I PRZEGAZOWAC AUTO DOJECHAWSZY LEDWO DO SZCZECINA ZATANKOWAŁEM PB98 I PRZEGONIŁEM AUTO POZADNIE I OD TEGO MOMENTU WSZYSTKO POWRÓCIŁO DO NORMY
MOZLIWE ZE TEZ ZATANKOWAŁES PALIWE NP Z RESZTEK W "STUDNI" I BYŁA TAM WODA LUB SIAKIŚ BRUD
PRZED WYJAZDEM DO SZCZECINA ZATANKOWAŁEM ZA 20ZŁ (OK 5L) NA DRODZE SZYBKIEGO RUCHU AUTO ZACZEŁO ZWALNIAC OD CZASU DO CZASU NIE POMAGAŁO NAWET DODAWANIE GAZU NORMALNIE TRACIŁO MOC NAWET PARE RAZY MUSIAŁEM STANAC ZGASIC ODPALIC I PRZEGAZOWAC AUTO DOJECHAWSZY LEDWO DO SZCZECINA ZATANKOWAŁEM PB98 I PRZEGONIŁEM AUTO POZADNIE I OD TEGO MOMENTU WSZYSTKO POWRÓCIŁO DO NORMY
MOZLIWE ZE TEZ ZATANKOWAŁES PALIWE NP Z RESZTEK W "STUDNI" I BYŁA TAM WODA LUB SIAKIŚ BRUD
- 205MI16
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 XS
Blaszka dobrze mówi - o tym nie pomyślałem ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
No tak jak z górki się nie toczył to ja mam rację (nie doczytałem dokładnie)
Dzięki Pieraś![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
No tak jak z górki się nie toczył to ja mam rację (nie doczytałem dokładnie)
Dzięki Pieraś
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Ostatnio zmieniony 07 lis pn, 2005 3:49 pm przez 205MI16, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
ale co ma paliwo do faktu iz na luzie z gorki sie nie toczyl ????
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Rychu
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
No właśnie.....na pewno hamulce, tylko musisz się teraz dowiedzieć przód czy tył i czy tylko jedno koło, nalezałoby to dokłdnie sprawdzić, bo na razie zaciskają się wtedy kiedy nie trzeba, ale potem mogą się NIE zacisnąć wtedy kiedy będzie trzeba ![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
- grzechuuu205
- Maniak
- grzechuuu205
- Maniak
- grzechuuu205
- Maniak
- grzechuuu205
- Maniak
Faktycznie zapomiałem o tych nieszczęsnych prowadnicach..
Z 80% tak wystrzeliłem ale wiem że potrafiło to napsuć krwi nie jednemu co czyścił zaciski, kupował reperaturki i odpowietrzał bez skutku
Wymieniłbym choćby profilaktycznie!
A o prowadnicach już kiedyś pisałem - po takiej naprawie chodzą świetnie.
Z 80% tak wystrzeliłem ale wiem że potrafiło to napsuć krwi nie jednemu co czyścił zaciski, kupował reperaturki i odpowietrzał bez skutku
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Wymieniłbym choćby profilaktycznie!
A o prowadnicach już kiedyś pisałem - po takiej naprawie chodzą świetnie.
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne