FOTELE montaż!!!!????????

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Gość

FOTELE montaż!!!!????????

Post autor: Gość »

No właśnie jak w temacie!!!!
Otóż mam dwa orginalne kubełki od 309 gti i trzeba by je zamontować tylko jak to zronić? cenne rady dla jednej z nielicznych klubowiczek mile widziane!!!
acha no i jeszcze dostałam sportową kierownice od tego samego GTI i dostane jeszcze inne części! Ale narazie potrzebuje pomocy w kwestji kubełków!!
z góry dziękuje :P :P
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: ZoNNk »

podnosisz fotele do gory odkrecasz torxy potem jakos musisz dobrze ustawic fotel zeby było wygodnie dobrac sie do przednich torxow potem wyjmujesz fotel z fury i wkladasz te od 309

ps jak ja wyjmowałem swoje to połamałem 3 torxy ;DD
Archenar

Post autor: Archenar »

ZoNNk ma rację ...nie tak prosto jest odkręcić troxy, szczególnie w kilkudzięsięcioletnich autkach takich jak Nasze..ja użyłem łamanego klucza i rurki..delikatnie i z wyczuciem a powinny się wszystkie bez problemu odkręcić..niemnie życzę powodzenia ..najlepiej poproś jakiegos chłopczyka coby Ci pomógł ..dasz mu buziaka i bedziecie kwita :D
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Witam!!

Tak jak pisze Zonnk - ale uzywaj tylko dobrych TORXOW (to taki klucz "gwiazdka") ktore sie nie polamia!! Ja odkrecalem juz kilkadziesiat Torxow u mnie w aucie, i zadnego nie uszkodzilem! BA! Jak sie dobrze postarac to da sie je odkrecic plaskim srubokretem... ale nie te od foteli - dostep jest koszmarny :(

u mnie na stronce http://www.krawczyk.peugeot205.pl w dziale Galeria Zdjec sa fotki z demontazu fotela - byc moze sie przydadza?!

A kierownice zdejmuje sie banalnie prosto! Musisz srubokretem podwazyc to cos co powinno byc klaksonem ;) Jak to zdejmiesz to bedziesz miala dostep do sruby bodajze 19 - trzeba ja odkrecic, i pozniej mocno szarpac za kierownice az zeskoczy z wieloklinu... nastepnie wsadzic te od 309 i bedzie git :) Zanim te od 309 dokrecisz.. przejedz za 100 metrow i sprawdz czy kiera jest prosto ustawiona!
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

ja połamałem 3 klucze :) stanleya wiec chyba niezłe i do tego na 1 srubie (max zapieczona) a potem pekła srubaa
Globus205

Post autor: Globus205 »

ja przy rozkrecaniui 205 złamałem 1 i to tez stanley później weszłem do kanalu poopsikałem odrdzewiaczem na śrubki poszłem na pifko i jak przyszłem to sie odkreciło bez problema
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

Globus205 pisze:ja przy rozkrecaniui 205 złamałem 1 i to tez stanley później weszłem do kanalu poopsikałem odrdzewiaczem na śrubki poszłem na pifko i jak przyszłem to sie odkreciło bez problema
u mnie psikanie juz nie pomogło ta sruba zamiast 5 mm srednicy miała ich moze z 10 pod podwoziem :))
milo

Post autor: milo »

Archenar pisze:... szczególnie w kilkudzięsięcioletnich autkach takich jak Nasze... :D
no chyba kolega troche przesadził :)
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

A morze ktoś ma tylne siedzenia na sprzedasz w dobrym stnie ale nie pod warszawą gdzieś na śląsku kraków tesz morze być.
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

ZoNNk pisze:ja połamałem 3 klucze :) stanleya wiec chyba niezłe i do tego na 1 srubie (max zapieczona) a potem pekła srubaa
Torksy sie najlepiej odkreca przyspawujac do niego pret migomatem :) to juz jak zupelnie nic sie nie da zrobic...aha..kazdego torxa (po odkreceniu)dobrze jest wymienic na imbus .

A kiere dobrze sie odkreca krzyzakiem do kol :)
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony

gfff

Post autor: NMike »

SIEDZENIE KIEROWCY KUPIĘ....................... 8) :lol:
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

A tak poza tematem. Ile mogą kosztować fotele skórzane ???
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

Post autor: adidj »

to juz lepiej kupic cos takiego a cenowo moze byc porownywalnie jesli mowa o prawdziwej skorze a nie skaji

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=21592258
Awatar użytkownika
pawel
Maniak
Posiadany PUG: 1.9 GTI

Post autor: pawel »

Fotele od 309 sa szersze niz od naszych 205 tek mam takowe założone
(zaadaptowane)
P205
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

Chciał mi koleszka z allegro kóry robił kompletne przeróbki tapicerskie i pod audio nowa czarna skóra obszyć dwa za 700-800zł ale nie jest to tanio a skóropodobnym 400-500
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
ODPOWIEDZ